Nelu Tătaru: În ianuarie, România va primi 600.000 de doze de vaccin anti-COVID

  • Publicat:
Nelu Tătaru: În ianuarie, România va primi 600.000 de doze de vaccin anti-COVID
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că România va primi 600.000 de doze de vaccin anti-COVID în luna ianuarie. Foto: Facebook

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că România va primi 600.000 de doza de vaccin anti-COVID, în luna ianuarie. Primii care vor beneficia de imunizarea contra coronavirusului sunt angajații din unitățile medicale publice și private.

Într-o primă etapă, în luna ianuarie, vom primi în jur de 600.000 de doze, iar vaccinarea va fi adresată către corpul medical din unitățile publice și private, de aceea centrele de vaccinare în prima lună vor fi la nivelul unităților medicale.

În București sunt 32 de astfel de unități medicale care vor fi centre de vaccinare”, a declarat Nelu Tătaru în debutul ședinței de guvern de la Palatul Victoria, potrivit Gândul.

Nelu Tătaru: “Ne așteptăm ca, pe 21 decembrie (EMA) să dea un aviz pentru vaccinul anti-Covid”

Ministrul Sănătății a mai precizat că România va primi 10.000 de doze de vaccin anti-COVID în perioada dintre Crăciun și Revelion.

Ne așteptăm ca, pe 21 decembrie, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) să dea un aviz pentru vaccinul anti-Covid, urmând ca în România să ajungă o primă tranșă simbolică de 10.000 de doze care vor fi distribuite către spitalele de boli infecțioase care au fost în prima linie și vor fi ultimele vor ieși din această luptă”, a spus Nelu Tătaru.

“Se lucrează la etapa de comunicare”

Nelu Tătaru afirmă că, în prezent, se lucrează la etapa de comunicare, în așa fel încât corpul medical să înțeleagă ce înseamnă, cu adevărat, vaccinarea.

La noi se lucrează mai întâi la etapa de comunicare. Sunt în acest moment în desfășurare conferințe online cu tot ce înseamnă corp medical pentru a avea și suportul lor în această activitate, pentru a înțelege în cel mai simplu mod ce înseamnă vaccinarea, ce înseamnă efecte secundare și imunizarea și când vom putea vorbi de o imunizare la nivel populațional”, a mai spus ministrul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”