Cum să te lași de fumat: 4 lucruri pe care să le faci

Să te lași de fumat nu este niciodată simplu. Sunt totuși câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți ușura misiunea.
  • Publicat:
Cum să te lași de fumat: 4 lucruri pe care să le faci

Renunțarea la fumat este dificilă. Dar nu este imposibil. Dacă ești pregătit să scapi de acest obicei extrem de dăunător pentru sănătatea ta, dar nu știi de unde să începi, iată patru sfaturi care te vor ajuta să renunți definitiv de fumat

Evită triggerele 

Dacă vrei să renunți la fumat, este important să eviți declanșatoarele care te pot determina să începi să fumezi din nou. Triggerele pot fi orice, de la anumite persoane sau locuri până la anumite momente ale zilei sau emoții. 

Pentru a reuși să eviți declanșatoarele, încearcă să faci următoarele lucruri:

  • Identifică declanșatoarele și notează-le;
  • Evită să fii în preajma persoanelor care fumează;
  • Stai departe de locurile în care obișnuiai să fumezi; 
  • Găsește alte activități de făcut în loc să fumezi atunci când simți nevoia: 
  • Discută cu medicul despre medicamentele care pot ajuta la reducerea poftelor și a simptomelor de sevraj.

Găsește-ți un hobby

Când vine vorba de renunțarea la fumat, una dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face este să îți găsești un hobby. Acest lucru te va ajuta să uiți de țigări și să te concentrezi pe altceva. Există multe hobby-uri, așa că găsește unul care te interesează. Poate fi orice, de la practicarea unui sport la colecționarea de timbre. Dacă nu ai un hobby, acum este momentul să începi unul. Dacă nu ești sigur de ce anume ești interesat, încearcă să explorezi diferite opțiuni. Există o mulțime de resurse disponibile online și în biblioteci care te pot ajuta să găsești hobby-ul perfect pentru tine. Odată ce găsești ceva ce îți place, ține-te de el și transformă-l într-o rutină zilnică.

Încearcă terapia de înlocuire a nicotinei 

Una dintre cele mai populare metode pentru renunțarea la fumat este terapia de înlocuire a nicotinei. Terapia de înlocuire a nicotinei vine în multe forme, inclusiv plasturi, guma de mestecat, pastile, inhalatoare și spray-uri nazale. Terapia de înlocuire a nicotinei poate fi o modalitate eficientă de a te ajuta să renunți la fumat. Funcționează furnizând organismului o cantitate mică de nicotină, ceea ce poate ajuta la ameliorarea unor simptome de sevraj asociate cu renunțarea la fumat. 

Terapia de înlocuire a nicotinei este disponibilă fără prescripție medicală la majoritatea farmaciilor. Dacă te gândești să folosești nicotină pentru a te ajuta să renunți la fumat, este important să discuți mai întâi cu medicul tău, carete poate ajuta să determini dacă terapia de înlocuire a nicotinei este potrivită pentru tine și îți poate oferi, de asemenea, îndrumări privind modul de utilizare în siguranță și eficient.

Fă mai multă mișcare 

Când vine vorba de renunțarea la fumat, exercițiul fizic poate fi un aliat puternic. Doar 30 de minute de exerciții moderate în fiecare zi pot ajuta la reducerea stresului, îmbunătățirea stării de spirit și creșterea nivelului de energie. Și atunci când ai mai multă energie, ai mai puține șanse să ajungi la o țigară. Dar exercițiul fizic nu este doar despre a te ajuta să renunți la fumat. Are și alte beneficii, cum ar fi menținerea siluetei și a sănătății inimii. Deci chiar dacă nu ai fost niciodată un mare amator al exercițiilor fizice, acum este momentul să începi. Doar amintește-ți să începi încet și să te antrenezi treptat.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân