Cum să te ferești de răceală

Nu trebuie să ne gândim ca prima intenție la antibiotic chiar dacă suferim de o viroză respiratorie mai puternică. Antibioticul se ia doar cu prescripție medicală.
  • Publicat:
Cum să te ferești de răceală
Cum să eviți răcelile? Foto: Pexels

Deși în ultimele 2 ierni subiectul a fost coronavirus, iată că și acum vorbim tot mai des cu cunoscuții tot despre valul de viroze, infecții respiratorii. Și întrebarea ce tot apare și devine cum să ne ferim de răceli? În primul rând să ne păstrăm buna dispoziție și să respectăm regulile impuse de un stil de viață echilibrat. Însă există și alte câteva reguli.

 

Dacă deja sunteți răciți iată ce puteți face pentru a evita să infectați și alte persoane. Încă de la primele simptome este bine să implementăm câteva măsuri: repaus la domiciliu, odihnă, consum de ceaiuri și supe, antiinflamatoare și antipiretice (dacă este cazul). Este indicat să țineți legătura cu medicul de familie care va conduce atât schema terapeutică cât si recomandarea consultațiilor interdisciplinare sau internarea atunci când este cazul.

Cum ne putem proteja de viroze respiratorii?

”O dietă echilibrată, fără excese de nici un fel, exercițiile fizice, mișcarea în aer liber ne ajută să avem un sistem imunitar bun, implicit ne apără de boli este de ajutor pentru a nu contacta virusuri” explică dr. Laura Panait, medic de familie. Evident, este indicat să evităm contactul cu persoanele care au răceli, gripă.

Cât de des aerisești încăperile în care stai? Asta ajută la evitarea răcelilor

Pare că frigul de afară ne împiedică să deschidem larg ferestrele și ușa de la balcon, însă este vital să aerisim pentru a păstra starea de sănătate și inclusiv pentru a evita rinovirusurile, virusul gripal etc. Asta trebuie să se întâmple inclusiv la școli, grădinițe, cabinete medicale, birouri etc. ”Aerisirea frecventă a spațiilor, spălatul pe mâini , ne ajută foarte mult. Purtarea măștii de protecție atât de către persoanele sănătoase cât și cele bolnave mai ales în „perioadele de vârf” ale gripelor (perioada octombrie-aprilie, și în perioadele când sunt anunțate multe cazuri) scad considerabil riscul să ne infectăm” a mai precizat medicul de familie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân