Cum poți reutiliza pliculețele cu ceai: 7 efecte surprinzătoare pentru sănătate și casă

Alături de apă, ceaiul este cea mai populară băutură din lume. Dar ce putem face cu pliculețele de ceai? Le putem oare refolosi? Iată câteva idei care ți-ar putea fi de folos și la care cu siguranța nu te-ai gândit!
  • Publicat:
Cum poți reutiliza pliculețele cu ceai: 7 efecte surprinzătoare pentru sănătate și casă
7 modalități surprinzătoare prin care poți reutiliza pliculețele cu ceai Sursa foto: Pexels

După prepararea unei căni de ceai fierbinte, aruncarea pliculețelor cu ceai la gunoi este una dintre cele mai comune și naturale acțiuni la care recurgi. În cazul în care te-ai gândit vreodată dacă acestea ar putea fi reutilizate, află că da!

Uite câteva modalități surpinzătoare prin care să reutilizezi pliculețele cu ceai spre avantajul tău:

  1. Benefice pentru ochi

Dacă somnul pe timp de noapte a lipsit cu desăvârșire, iar ochii tăi au început să se umfle, atunci pliculețele ceaiurilor bogate în cofeină ar putea fi de mare ajutor. Înmoaie pliculețele în apă călduță, apoi pune-le în congelator pentru câteva minute. Poziționează pliculețele pe suprafața ochilor timp de 5 minute pentru a-i dezumfla și diminua inflamația.

  1. Tratează leziunile minore

Pliculețele cu ceai negru pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea durerii și la ameliorarea umflăturilor cauzate de mici zgârieturi sau vânătăi. Fierbe pliculețul cu ceai și lasă-l să se răcească, apoi apasă-l pe zona rănită timp de câteva minute.

  1. Elimină din senzația neplăcută a înțepăturilor cauzate de insecte

Un pliculeț de ceai poate acționa asupra durerii și mâncărimii care apar după ce te înțeapă o insectă. Doar udă pliculețul, stoarce-l și lasă-l pe zona afectată timp de 15-20 de minute.

  1. Elimină din durerile dentare

Dacă te confrunți cu dureri dentare, un pliculeț cald de ceai de mentă îți poate oferi un plus de confort. Ține pliculețul între dinte și gingie. Acidul din ceai poate ajuta la coagularea sângelui. Prin urmare, mușcatul unei pliculeț de ceai poate fi de mare ajutor la controlarea sângerării după o extracție dentară.

  1. Reduc durerile cauzate de alăptare

Pliculețele de ceai servesc drept comprese și sunt de mare ajutor în reducerea durerilor în urma alăptării. Specialiștii recomandă udarea unui pliculeț de ceai cu apă caldă, stoarcerea acestuia pentru eliminarea excesului și aplicarea în zona afectată pentru 15 minute, de 4 ori pe zi. În această situație, pliculețele cu ceai oferă un impuls circulației sanguine și pot stimula vindecarea.

  1. Curăță porii

Un scrub obținut din frunzele de ceai verde poate curăța profund tenul gras și îl poate ajuta, totodată, să scape de punctele negre nedorite. Deschide un pliculeț cu ceai verde și amestecă o linguriță din conținutul plicului cu puțină apă până obții o pastă. Freacă ușor pasta peste zona afectată timp de 2 până la 3 minute, apoi clătește cu apă călduță. În final, șterge fața și folosește o cremă hidratantă.

  1. Protejează plantele de ciuperci

Menținerea unei grădini cu ierburi proaspete nu este cea mai ușoară muncă, deoarece acestea pot fi afectate de dăunători. Anumite ciupercile pot distruge rapid plantele dacă nu sunt tratate. Pentru un remediu natural, pune ceaiul de mușețel într-o găleată cu apă, apoi într-o sticlă cu pulverizator și pulverizează lichidul pe răsaduri și sol.

Surse: webmd.com, tasteofhome.com, howstuffworks.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân