CSID: Ma dor sanii!

Durerile de sani din timpul menstruatiei pot fi cauzate de boli fibro-chistice sau tumori benigne.
  • Publicat:
CSID: Ma dor sanii!
CSID: Ma dor sanii!

Te rog spune-mi cat mai multe lucruri legate de durerile de san. Am si eu uneori acest disconfort si, vorbind si cu prietenele mele, am constatat ca toate se plang si evident se tem de cancer. Nu prea am gasit informatii legate de acest subiect – sunt fie prea generale, fie strict legate de o boala. Eu am aceste dureri inainte de menstruatie.

Durerile de san preocupa pe foarte multe dintre femei si chiar le influenteaza starea de dispozitie. In majoritatea cazurilor, aproape 90%, este vorba despre dureri care apar inainte de menstruatie, de o boala fibro-chistica sau tumori benigne.

Se descriu 4 tipuri principale de afectiuni benigne: boala fibrochistica (adenoame, chisturi, nodozitati mamare), ectazia ductului (mastita periductala duce la inflamarea canalelor ductale, secretie de mamelon si formarea de abcese), stari legate de sarcina (infectiile si chisturile de lapte), dereglari congenitale.

Majoritatea afectiunilor benigne nu risca sa se transforme in cancer de san si sunt situatii in care medicii recomanda doar tratamente usoare care dau rezultate excelente, cu conditia verificarii periodice. Dintre aceste tratamente, cele mai populare sunt cele homeopate, analgezice si antiinflamatoare adecvate (locale sau chiar orale), uleiul de primula, precum si un sutien bine adaptat, un regim alimentar sanatos, exercitii fizice usoare si chiar slabirea catorva kilograme.

Citeste si Cum recunosti afectiunile sanilor
                   Da! Am silicoane!
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Memoria scurta, semn ca ai creierul mic
Memoria scurta, semn ca ai creierul mic
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”