Crezi că suferi de incontinență urinară? Vezi cauzele afecțiunii ce te face să te simți inconfortabil

În cazul unor femei, sunt prezenți mai mulți dintre factorii ce determină incontinența urinară.
  • Publicat:
Crezi că suferi de incontinență urinară? Vezi cauzele afecțiunii ce te face să te simți inconfortabil
Din ce cauze apare incontinența urinară? Foto Pexels.com

Una dintre cele mai stângenitoare probleme de sănătate la femei este cu siguranța incontinența urinară. Mai pe românește pierderea involuntară de urină. Și acestă problemă de sănătate se manifestă când ți-e lumea mai dragă: când râzi, când strănuți, când tușești, când cari bagaje, când urci scări. De ce apare oare incontinența urinară?

Conform medicilor, după vârsta de 50 de ani nu este o situație neobișnuită diagnosticul de incontinență urinară. Însă nu doar vârsta ar putea fi un factor des regăsit în cauzele incontinenței urinare la femei ci și anumite predispoziții genetice. Spre exemplu, unele femei au o „slăbiciune” a țesuturilor conjunctive de legatură (fibre de colagen). Nașterile pe care naturală, nașterile traumatizante (folosirea forcepsului etc), boli care implică tusea cronică. De altfel și persoanele care suferă de constipație cronică pot avea acest tip de probleme. Uneori și practicarea unor meserii ce implică în mod repetat ridicarea de greutăți poate duce la afecțiuni de tipul incontinenței urinare.

Tipuri de incontinență urinară

Dacă suferi și tu de incontinență urinară și poate din jenă nu te-ai prezentat încă la medicul ginecolog este cazul să iei măsuri. Observă în ce condiții au loc pierderile de urină. De altfel incontinența urinară este de două feluri: incontinența urinară de efort. În această situație picăturile de urină se pot pierde involuntar când cară greutăți, urci scări, faci muncă fizică, în timpul unei crize de tuse, la dans, în timpul mersului.

Unele paciente au ambele tipuri de incontinență urinară

Alte paciente care se plâng de pierderi incontrolabile de urină primesc diagnosticul de inconținență urinară prin mecanisme neurogene. La baza acestui diagnostic stă vezică hipercativă. Acestă condiție este cauzată de contracții incontrolabile ale mușchiului vezicii urinare. Practic, apare nevoia urgentă de a urina, dar și pierderea involuntară de urină. Cauza principală este de multe ori o infecție, însă uneori se obsevă afecțiuni ale terminațiilor nervoase ale peretelui vezical. Cauzele incontinenței urinare nu se cunosc în totalitate. Însă există paciente care primesc simultan cele două diagnosticuri:  incontinență urinară la efort și inconținență urinară prin mecanisme neurogene.

Sursă: Dicționar Medical, consultant de specialitate dr. Iosif Niculescu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”