Crema cu propolis, un real antibiotic natural

  • Publicat:
Crema cu propolis, un real antibiotic natural
Sursa foto: shutterstock

Crema de propolis este un produs medicinal pe care e bine să îl ai la îndemână în foarte multe cazuri. Iată cum o poți prepara chiar tu acasă, dar și beneficii uimitoare are aceasta!

Propolisul: ce este, ce beneficii aduce cu sine

Propolisul este „scutul” cu care albinele își apară stupul. Fiind antiviral, antifungic, antioxidant, antibacterian, dar și antiinflamator, propolisul stimuleză formarea de anticorpi și sprijină imunitatea. Datorită acestor cinci proprietăți, acest antibiotic natural ajută în tratarea răcelii și gripei, virozelor, sinuzitelor, gastritelor, enterocolitei, infecțiilor urinare, paraziților intestinali, micozelor, herpusului, arsurilor, rănilor și acneei.  

Citește și: Propolisul distruge 30 de tipuri de virusuri. Medic: Este unul dintre cele mai puternice antibiotice și antivirale naturale

Cum te poate ajuta crema cu propolis?

Crema cu propolis este un produs natural care conține, pe lângă propolis, și ceară de albine, dar și ulei de măsline, doi compuși care lupta împreună împotriva mai mult afecțiuni.

Așa cum am enumerat mai sus, este un produs indicat îndeosebi în îngrijirea pielii. Mai mult, aceasta face minuni și în cazul unui ten foarte gras, iritat sau sensibil.

Citește și: Consumă produse apicole în funcţie de sezon pentru sănătate şi vitalitate maximă

Crema cu propolis: cum se prepară?

Dacă alegi să prepari crema acasă, vei avea nevoie de:

  • 10 ml de tinctura de propolis cu concentrație 30%
  • 10 gr ceară de albine
  • 90 ml de ulei de măsline

Mod de preparare:

Tinctura de propolis împreună cu ceara de albine de fierb la bain marie preț de 10 minute, nu mai mult. Se adaugă apoi uleiul de măsline și se amestecă până la omogenizare, iar la final, se golește întreg conținutul într-un recipent din sticlă cu capac pentru o închidere etanșă.

Crema de folosește local, în funcție de zonele afectate, de câteva ori pe zi.

Citește și: Alimentele produse de albine, minuni pentru organism!

Atenție! Înainte de a utiliza crema de propolis, asigura-te că NU AI ALERGIE la propolis. Dacă știi, de pildă, că ești alergic la înțepăturile de albine, crema de propolis nu este o soluție pentru tine. Trebuie mers la medic pentru o testare prealabilă la tinctura de propolis.

Surse: NCBI, Simply Bee, HealthLine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân