Consumul zilnic de lapte previne bolile cardiace

Consumul zilnic de lapte poate proteja organismul impotriva unor boli grave precum cele cardiace si diabetul de tip II, a demonstrat studiul unor britanici
  • Publicat:
Consumul zilnic de lapte previne bolile cardiace
Diet news

Consumul zilnic de lapte previne bolile cardiace
Consumul zilnic de lapte poate proteja organismul impotriva unor boli grave precum cele cardiace si diabetul de tip II, a demonstrat studiul unor britanici. Multa vreme, numerosi cercetatori au crezut ca produsele lactate nu sunt bune deoarece contin grasimi saturate care afecteaza sanatatea inimii, dar rezultatele cercetarii au scos la iveala faptul ca acestea, de fapt, protejeaza organismul impotriva maladiilor cardiace, a accidentelor cerebrale si a diabetului de tip II. S-a descoperit ca un consum regulat de lactate – lapte, iaurt sau branza – injumatateste riscul de a dezvolta sindromul metabolic (prediabet). Boala se mai numeste rezistenta la insulina si afecteaza metabolismul organismului pentru ca provoaca cresterea nivelurilor de colesterol si glucoza, hipertensiune arteriala si obezitate.

Ciocolata neagra scade tensiunea fara sa ingrase
O cantitate de doua patratele de ciocolata neagra consumata zilnic poate contribui la reducerea tensiunii arteriale fara a conduce la cresterea in greutate, potrivit unui studiu german. Cercetarea confirma inca o data virtutile medicinale ale boabelor de cacao. Specialistii stiau deja ca o cantitate de 100 g de alimente pe baza de cacao consumata zilnic poate contribui la scaderea tensiunii arteriale, dar medicina nu cunostea exact efectele consumului zilnic de ciocolata neagra, bogata in cacao si saraca in zaharuri si grasimi. Polifenolii, numiti si flavonoizi, din boabele de cacao sunt antioxidanti puternici, care se mai gasesc in numeroase plante si fructe, precum strugurii, si care au un efect dilatator asupra arterelor.

Obezitatea ar putea fi contagioasa
Inactivitatea si excesul de hrana nu sunt singurele responsabile pentru aparitia obezitatii, acestora alaturandu-li-se si frecventarea unui cerc de persoane obeze, potrivit unui studiu american. O persoana cu un prieten obez are cu 57% mai multe sanse sa devina obeza decat un individ care nu are obezi in anturajul sau. Cercetatorii au studiat o retea de 12.067 de prieteni si rude, timp de 32 de ani, verificandu-le periodic greutatea. Au descoperit ca atunci cand o persoana se ingrasa, acelasi lucru se intampla si cu apropiatii ei. Se pare ca unele zone ale cerebelului care corespund actiunii de a manca sunt stimulate daca aceasta actiune este observata la alte persoane. In cadrul cuplului, daca unul dintre parteneri devine obez, celalalt are cu 37% mai multe sanse de a-i calca pe urme.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”