Congestia nazală, simptom COVID-19

Congestia nazală poate fi și ea un simptom al noului coronavirus, dar totodată poate provoca confuzie, fiind asociată alergiilor și răcelii.
  • Publicat:
Congestia nazală, simptom COVID-19
Congestia nazală, simptom COVID-19

Odată ce temperaturile încep să scadă, știm la ce să ne așteptăm: congestia nazală. Doar că anul acest, congestia nazală vine la pachet cu mai multe îngrijorări, având în vedere că pandemia de COVID-19 continuă.

Congestia nazală este clasificată ca simptom al coronavirusului, informează Centrul de Prevenție și Control al Bolilor, dar nu este considerat un simptom esențial. Așadar, când ar trebui să ne îngrijorăm și când nu?

Legătura dintre congestia nazală și COVID-19

CDC nu oferă informații cu privire la simptomele comune pe care pacienții cu COVID-19 le-au avut, dar Organizația Mondială a Sănătății are un raport în acest sens.

În februarie, chiar la începutul pandemiei de COVID-19, OMS a publicat un raport în care au fost analizate 55.924 de cazuri confirmate de COVID-19 în China. În urma acestui raport s-a descoperit că 4.8% dintre pacienți s-au confrunta cu congestie nazală ca simptom al infecției cu noul coronavirus. Numărul este mult mai mic față de procentul de pacienți care s-au confruntat cu febră (87.9%), tuse seacă (67.7%) și stări de oboseală (38.1%).

Cum îți dai seama dacă ai congestie nazală ca simptom al coronavirusului?

Similar altor simptome ale coronavirusului, congestia nazală nu este unul specific, ceea ce înseamnă că poate fi asociat mai multor afecțiuni, mai ales în sezonul rece. Dacă te confrunți cu congestie nazală pe o perioadă de mai multe zile, poți merge la un medic pentru un consult, iar dacă ai și alte simptome severe, precum dificultatea de a respira, trebuie să mergi la urgențe. Bineînțeles, pentru a evita confuziile, medicii te vor întreba dacă suferi de alergii sau dacă răcești des. Și stilul de viață joacă un rol important. Dacă ai ignorat distanțarea socială, ai ieșit fără mască sau nu te-ai spălat pe mâini constant, următorul pas ar putea fi testul pentru depistarea COVID-19.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”