Cheilita angulară: ce este și cum se tratează?

Cunoscute și sub numele de cheilita angulară, acele crăpături uscate, dureroase și roșii din colțurile gurii produc disconfort atunci când mâncăm sau chiar și când vorbim.
  • Publicat:
Cheilita angulară: ce este și cum se tratează?
Foto: pixabay

Există câteva lucruri inevitabile: rufele acelea care așteaptă să fie călcate, facturile care nu au cum să rămână neplătite și, bineînțeles, buzele crăpate în sezonul rece. Balsamul de buze pare să fie o soluție la îndemână pentru a trata această problemă mai puțin plăcută, dar din păcate nu poate trata colțurile uscate ale gurii. Cunoscute și sub numele de cheilita angulară, acele crăpături uscate, dureroase și roșii din colțurile gurii produc disconfort atunci când mâncăm sau chiar și când vorbim. Cheilita angulară este complet diferită de pielea uscată, iar metodele de tratament diferă și ele.

Cheilita angulară: ce este?

Cheilita angulară apare atunci când colțurile gurii sunt uscate, în special în timpul iernii, când inflamațiile sunt produse de colectarea salivei din jurul gurii care poate duce la o acumulare de bacterii. Din acest motiv balsamul de buze nu va trata complet. Potrivit Colegiului American de Dermatologie, umezind zona (cu limba sau cu balsamul de buze) va înrăutăți problema deja existentă. Excesul de umezeală duce la o infecție secundară cu microorganisme precum Candida sau stafilococ.

Tratament

Cu ajutorul tratamentului poți scăpa de această problemă în două-patru săptămâni, iar lăsată netratată, cheilita angulară se poate înrăutăți și poate deveni mai dureroasă. Ca tratament, medicul dermatolog poate prescrie o medicamentație adecvată și un steroid ușor precum hidrocortizon de concentrație 2.5%, care se aplică pe zona afectată de trei ori pe zi și în special înainte de culcare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân