Cele mai frecvente greșeli pe care le faci atunci când te speli și de ce pielea ta poate avea de suferit

  • Publicat:
Cele mai frecvente greșeli pe care le faci atunci când te speli și de ce pielea ta poate avea de suferit
Sursa foto: shutterstock

După o zi lungă, o baie sau un duș revigorant pot fi tot ce ți-ai putea dori. Însă, clipa ta de răsfăț se poate transforma într-un real coșmar dacă faci aceste greșeli în timp ce te speli. Iată despre ce este vorba! 

Greșeli pe care le poți face atunci când te speli pe corp

Petreci foarte mult timp în duș

Dacă ești fan dușuri lungi și fierbinți, ei bine, află că acest obicei este dăunător și îți afectează sănătatea pielii. Se spune că un duș nu ar trebui să dureze mai mult de 10 minute. În caz contrar, va duce la uscăciune a pielii, dar și la apariția mâncărimilor și iritațiilor atât de neplăcute. 

Folosești săpunuri și geluri de duș în exces

Chiar dacă senzația este una foarte plăcută, a te acoperi în spumă poate fi extrem de toxic pentru sănătatea pielii tale. Produsele de îngrijire corporală conțin numeroase substanțe toxice periculoase pentru piele. Încearcă să eviți utilizarea lor în exces și îndelung pe piele.

Citește și: Duşul: cât de des este sănătos să te speli pe corp

Îți freci pielea agresiv cu bureți de baie sau cu prosoape

Chiar dacă te grăbești, încearcă să nu freci pielea cu buretele iar mai apoi, cu prosopul. Acest obicei poate crește riscul de apariție a eczemelor. În plus, poate accelera îmbătrânirea prematură a pielii. 

Folosești jeturi foarte fierbinți

Când faci duș, indicat ar fi să folosești o temperatură optimă, iar apa să fie caldă și nu fiebinte. Dușul lung și fierbinte acționează într-adevăr ca o mană cerească, mai ales după zilele aglomerate. Însă pentru piele, acest truc magic face mai mult rău decât bine. Usucă pielea și favorizează apariția eczemelor. 

Citește și: Dușul cu apă rece: beneficii uimitoare pentru sănătate și stare de spirit

Testezi simultan mai multe produse de îngrijire

De multe ori, poate din dorința de a descoperi produsul ideal pentru îngrijirea pielii tale, vei fi tentată să testezi cât mai multe produse de la raft. Una dintre cele mai mari greșeli! Specialiștii avertizează că, în felul acesta, riști să sensibilizezi pielea și tenul și să le expui unor probleme serioase. 

Cel mai indicat ar fi să apelezi la un medic specialist dermatolog care să îți recomande o gamă de produse de îngrijire potrivite tipului tău de piele. Iar apo, să le folosești îndelungat, astfel încât să permiți pielii să se adapteze.

Citește și: Obiceiuri zilnice care îți usucă pielea: încearcă să te dezveți de ele începând de azi!

Surse: Women’s Health, Be Beautiful, Lybrate

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân