Obiceiuri zilnice care îți usucă pielea: încearcă să te dezveți de ele începând de azi!

  • Publicat:
Obiceiuri zilnice care îți usucă pielea: încearcă să te dezveți de ele începând de azi!
Sursa foto: shutterstock

Pielea uscată poate fi un simptom al unei afecțiuni de natură dermatologică, însă poate fi și rezultatul unor obiceiuri nocive pe care multe dintre noi le avem, uneori, fără să ne dăm seama! Iată care sunt acestea!

Obiceiuri care usucă pielea: gesturi pe care să nu le mai faci niciodată!

Pielea noastră are nevoie de îngrijire atentă, iar multe dintre femei fac greșeli enorme fără a-și da seama. Ne formăm obiceiuri complet greșite care ne pot afecta sănătatea pielii. Pentru a scăpa de ele, însă, trebuie să le și cunoaștem mai întâi. Iată care sunt cele mai des întâlnite greșeli pe care le facem și ne usucă pielea!

Folosirea unui număr mare de produse pe față

Machiajul excesiv, îndeosebi aplicat zilnic pe ten poate influența sănătatea pielii tale. Este necesar să acorzi tenului timp să respire, dar și să eviți folosirea mai multor produse în același timp pe tenul tău (și fond de ten, și pudră, etc).

Somnul fără demachiere

O altă greșeală ce poate duce la consecințe negative pe termen lung este să dormi machiată. Dacă nu vei lăsa tenul să se odihnească noaptea și îl lași încărcat cu produse de machiaj, acest fapt nu duce numai la uscăciune, dar și la inflamații și numeroase alte efecte nocive la nivelul pielii tale (acnee, riduri, iritații).

Spălarea feței cu apă fierbinte

Apa fierbinte usucă pielea, toți dermatologii o spun. Cea mai potrivită temperatură a apei cu care urmează să îți clătești fața este cea din cameră. De asemenea, este recomandat să eviți și dușurile extrem de fierbinți pentru că și pielea corpului va suferi aceleași fenomene negative.

Peeling-uri frecvente

Peeling-ul este o procedura de încredere doar atunci când este făcut în mod corect. Și numai odată pe săptămână. Cu cât vei abuza de această procedura, fie ea efectuată acasă sau la salon, cu atât riști să îți erodezi tenul și să favorizezi apariția coșurilor sau a iritației. Din ce motiv? Particulele abrazive rănesc pielea prin utilizarea frecventă, iar tenul se va reacționa prin erupții cutanate, iritație și uscăciune.

Aplicarea loțiunii cu alcool

În ziua de azi, pe rafturile magazinelor găsim tot soiul de produse de îngrijire facială, inclusiv loțiuni pentru ten. Este necesar ca, atunci când alegi un astfel de produs, să te uiți cu atenție pe eticheta sa. Dacă produsul conține alcool, îți poate usca tenul. 

Surse: shorthillsderm.com, thehealthy.com, watson.co.id

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”