Cele 7 sfaturi Feng Shui pentru a dormi perfect. Ce e „somnul ideal” și cum poate fi obținut

  • Publicat:
Cele 7 sfaturi Feng Shui pentru a dormi perfect. Ce e „somnul ideal” și cum poate fi obținut

Somnul este vital pentru organism. Lipsa acestuia ne poate afecta negativ concentrarea, memoria și capacitatea de a gestiona stresul. În plus, oboseala cronică poate avea consecințe grave asupra sănătății noastre fizice, crescând riscul de boli cardiovasculare, diabet și alte probleme de sănătate. În acest context, să faci totul pentru un somn de calitate este foarte important. Te-ai gândit vreodată că ai putea lua în calcul principiile Feng Shui pentru un somn odihnitor? Dacă nu, iată ce trebuie să știi:

Ce este practica Feng Shui?

Feng Shui este o veche disciplină chineză care încearcă să armonizeze energia vitală, în mediul din jurul nostru. Această artă străveche se adresează amenajării spațiilor pentru a optimiza fluxul pozitiv de energie, influențând direct bunăstarea noastră fizică și emoțională. Deși originar din China, Feng Shui a câștigat popularitate în întreaga lume. Din ce în ce mai mulți oameni apelează la aceste principii pentru a-și echilibra casele și pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții.

Pentru un somn ideal ai nevoie ca dormitorul să fie aranjat după principiile Feng Shui, pentru ca energia din încăpere să contribuie la un somn de calitate.

7 sfaturi Feng Shui pentru un somn odihnitor

Pentru un somn odihnitor și o organizare a dormitorului după regulile Feng Shui, patul joacă un rol vital. Nu doar salteaua, pernele și lenjeria, care pot face diferența atunci când dormi, ci și amplasarea optimă a patului în încăpere. Iată șapte dintre principiile care stau la baza unui somn liniștit și neîntrerupt de un dezechilibru energetic:

  • Este important să ai o vedere directă asupra ușii. Una dintre premisele fundamentale ale Feng Shui este că trebuie să te simți protejat în timpul somnului. Alinierea directă a patului cu ușa este considerată favorabilă, deoarece oferă un sentiment de control asupra mediului  
  • Evită plasarea patului sub fereastră. Fereastra reprezintă deschiderea prin care intră și iese energia, așa că plasarea patului sub o fereastră poate crea o senzație de instabilitate și poate afecta negativ somnul.
  • Protejează patul. Așa cum așezarea patului în fața ferestrei provoacă nesiguranță, a avea toate laturile patului „neprotejate” provoacă disconfort.
  • Nu așeza patul sub rafturi. Acest sfat se bazează pe credința că rafturile pot avea un efect negativ asupra somnului punând presiune sau energie joasă pe pat.
  • Evită plasarea patului între o ușă și o fereastră. Există multă energie între ambele elemente, iar somnul la mijloc îți poate perturba odihna.
  • Așază patul lângă țevile de apă. În această filozofie, apa simbolizează bogăția și abundența. Din acest motiv, așezarea patului lângă burlane este asociată cu atragerea energiei pozitive, contribuind la un somn mai odihnitor.
  • Evită așezarea patului pe un spațiu înclinat sau sub un tavan fals. Un tavan care taie din spațiu sau este înclinat, este asociat cu opresiune și restricție. Amplasarea patului în aceste condiții poate crea un sentiment de claustrofobie și poate afecta negativ calitatea somnului.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
De ce ni se face pielea de găină?
De ce ni se face pielea de găină?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân