Ceaiul de chimen: cum îl prepari și ce beneficii vindecătoare are pentru sănătatea ta

  • Publicat:
Ceaiul de chimen: cum îl prepari și ce beneficii vindecătoare are pentru sănătatea ta
Sursa foto: shutterstock

Chimenul este o plantă folosită încă din cele mai vechi timpuri ca plantă medicinală, dar și ca ingredient aromat pentru cele mai delicioase bucate. Astăzi vom vorbi însă de ceaiul de chimen și despre beneficiile sale uimitoare pentru sănătate! 

Ceaiul de chimen: beneficii curative

Chimenul este folosit de secole întregi în medicina tradițională, iar potrivit celor mai recente studii, efectele sale sunt cât se poate de vindecătoare. Printre cele mai importante, amintim:

Citește și: Chimenul, condiment şi medicament natural

Reduce inflamația

Deși inflamația este un răspuns natural al corpului, inflamația cronică poate duce la afecțiuni severe, precum sindromul colonului iritabil. Specialiștii susțin că extractul și uleiul esențial de chimen pot reduce inflamația de la nivelul colonului la fel de eficient precum medicamentele pe bază de steroizi.

Sprijină procesul digestiv

Chimenul este des folosit pentru a trata probleme precum indigestia, balonarea sau ulcerul. Mai mult, uleiul de chimen blochează dezvoltarea bacteriilor intestinale nocive, păstrând bacteriile benefice neafectate.

Citește și: Ce să pui în mâncare ca să nu te mai balonezi. Condimentul care te scapă de gaze, colesterol și kilograme în plus

Este un aliat de nădejde în procesul de slăbire

Chimenul poate fi un aliat excelent împotriva kilogramelor în plus. Consumul de ceai sau de ulei de chimen schimbă simțitor microbiomul intestinal, cel care este responsabil cu reglarea hormonală, cu metabolismul grăsimii și cu apetitul. 

Ceaiul de chimen: cel mai simplu mod de preparare

Ceaiul de chimen este atât de simplu de pregătit! Tot ce trebuie să faci este să adaugi o lingură de chimen la 250 ml de apă fiartă și să lași la infuzat preț de 10-15 minute, apoi să strecori.

Poți consumă până la 3 căni de ceai de chimen pe zi pentru beneficii multiple.

Atenție, însă! Ceaiul de chimen nu este recomandat și pentru femeile însărcinate, pentru cei ce suferă de afecțiuni biliare sau pentru cei ce urmează un tratament medicamentos riguros.

Surse: HealthLine, Nourish by Web Md, Chopra

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”