Cea mai nouă operație cu laser pentru reducerea dioptriilor

  • Publicat:
Cea mai nouă operație cu laser pentru reducerea dioptriilor

În funcție de valoarea și tipul dioptriei, vederea este afectată și ochii au nevoie de ajutor pentru a vedea mai bine. Acest ajutor poate veni din partea lentilelor de contact sau a ochelarilor. Însă, deseori ochelarii pot limita activitățile fizice, în timp ce lentilele de contact pot fi cu greu tolerate de unele persoane.

În astfel de momente, ți-ai dori să nu ai aceste probleme. Și totuși, tehnologiile moderne vin cu soluții performante și confortabile, pentru reducerea dioptriilor.

Este metoda operației cu laser cea mai bună?

Operația RelEx SMILE reprezintă o tehnică modernă de reducere a dioptriilor, folosind laserul femtolaser VisuMax Carl Zeiss Meditec.

Această tehnică are următoarele avantaje:

  • păstrează țesutul cornean;
  • este o intervenție nedureroasă;
  • nu durează mult;
  • după intervenție, acuitatea vizuală se stabilizează rapid.

Procedura RelEx SMILE facilitează corectarea viciilor de refracție prin:

  • Operație de miopie până la -10 dioptrii;
  • Operație de astigmatism miopic până la -5 dioptrii;
  • Operație de miopie și astigmatism miopic până la -15 dioptrii combinate.

RelEx SMILE PRO este cea de-a doua generație de operații SMILE. După ce a obținut un mare succes cu tehnica RelEx SMILE, Zeiss a creat un nou nivel pentru această tehnologie de tratare a dioptriior.

Ce presupune operația SMILE PRO?

Tehnica SMILE PRO se efectuează fără flap (lambou cornean) și nu îndepărtează epiteliul cornean. În timpul operației, pacientul nu simte durere, și nici în perioada de recuperare. Intervenția nu durează mult, iar în perioada următoare, acuitatea vizuală se stabilizează rapid. Avantajul major este că laserul poate fi utilizat și pentru dioptrii pozitive.

Astfel, procedura SMILE PRO facilitează corectarea următoarelor vicii de refracție:

  • Miopie până la -10 dioptrii;
  • Astigmatism miopic până la -5 dioptrii;
  • Miopie și astigmatism miopic până la -15 dioptrii combinate;
  • Hipermetropie.

În comparație cu tehnicile PRK sau FemtoLasik, tehnica ReLEx SMILE folosește tehnologia laser cu femtosecunde pentru a corecta dioptriile, ceea ce presupune că epiteliul nu va fi îndepărtat.

Ce se întâmplă după operație?

Persoana care a fost operată vede bine imediat după operație, iar recuperarea nu provoacă disconfort sau durere. Vederea se recuperează într-un timp foarte scurt, de obicei fiind necesar doar un repaus de 72 ore, după care pacienții pot reveni la activitățile zilnice. O vindecare totală se poate obține după 3 luni, dar în tot acest timp, pacientul nu are nici un disconfort la nivelul ochiului.

Astfel, tehnologia de corecție a vederii cu laser RelEx SMILE este în prezent cea mai avansată procedură de pe piață. Este o abordare complet nouă în oftalmologie, care presupune o intervenție chirurgicală minimă, lipsită de durere, și o perioadă de reabilitare rapidă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân