Ce se întâmplă în corpul tău după ce împlinești 30 de ani, ca femeie

  • Publicat:
Ce se întâmplă în corpul tău după ce împlinești 30 de ani, ca femeie
Sursa foto: shutterstock

Nicio femeie nu este realmente pregătită pentru schimbările care vin odată cu pragul vârstei de 30 de ani. Mai cu seama că auzim tot felul de lucruri despre presiunea de a ne așeza la casa noastră, despre schimbările hormonale din organism și etc. Cât este real, însă și cât este fals?

Șansele de procreere scad

Unul din lucrurile care te pot îngrijora atunci când împlinești 30 de ani este fertilitatea, inrtr-adevăr. Potrivit specialiștilor, fertilitatea unei femei începe să scadă de la 32 de ani. Alegerile în ceea ce privește dieta, stilul de viață, etc pe care le facem la 20 de ani, ne influențează fertilitatea mai târziu.

Oasele încep să slăbească

Și oasele tale au de suferit odată cu înaintarea în vârstă. Consumul unei cantități moderate de caldiu poate menține un echilibru în ceea ce privește sănătatea oaselor tale.

Metabolismul încetinește

Un alt șoc este legat de metabolism. După vârstă de 30 de ani, îndeosebi în cazul femeilor, metabolismul începe să slăbească. Ce înseamnă asta? Că te simți mai puțin energică, că încep să îți apară fire albe de par pe alocuri, riduri sau linii fine de asemenea.

Ciclul menstrual se schimbă

Menstruația poate suferi modificări hormonale, se poate deregla. Diminunarea unor hormoni importanți precum estrogenul și progesteronul îți afectează ciclul, ceea ce poate duce la dereglarea acestuia, la sângerări mai abundente sau mai ușoare. Depinde de la caz la caz.

Apar… ridurile

Ușoare în prima fază. Dar, da. Începând cu vârstă de 30 de ani, producția de colagen începe să scadă. Primele riduri care apar sunt cele din zona gâtului și decolteului.

Un lucru care pe îl poți face în acest caz este să folosești produse cu retinol și vitamina A.

Ce poți face pentru a preveni aceste simptome?

  1. Evită fumatul. Țigările grăbesc procesul de îmbătrânire, atât al organismului, cât și al pielii.
  2. Ține cont la dietă, obezitatea este una dintre problemele majore care îmbătrânesc organismul.
  3. Fă mișcare. Nu doar că te va ajuta în controlul greutății, dar și sănătatea ta va fi una optimă.
  4. Evită expunerea la soare pe timpul zilei sau folosește SPF.
  5. Evită stresul coditian și odihnește-te, dormi minim 8 h/noapte.

Citește și: Obiceiuri zilnice care te îmbătrânesc prematur: dacă și tu le ai, e timpul să renunți imediat la ele!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân