Ce se întâmplă în corpul tău atunci când suferi din dragoste. 5 efecte nebănuite

  • Publicat:
Ce se întâmplă în corpul tău atunci când suferi din dragoste. 5 efecte nebănuite
Sursa foto: shutterstsoock

E neplăcut să suferi după o despărțire. Cine nu a pățit-o? Te izolezi de toți și de toate, plângi, te consumi, faci fel și fel de scenarii. Însă, pe lângă toate aceste lucruri, suferința îți poate afecta serios sănătatea. Iată cum! 

5 efecte asupra sănătății cauzate de suferința din dragoste

Sigur și tu ai auzit de boala inimii frânte, este cât se poate de reală.

Atunci când pierzi pe cineva drag, tristețea te cuprinde și poți dezvolta chiar și cardiomiopatie, o afecțiune prin care inima se mărește. Dar, pe lângă aceasta, ce se mai întâmplă în organismul femeii atunci când suferă din dragoste?

Citește și: Suferinţa în dragoste are explicaţii ştiinţifice! 10 sfaturi care te ajută să scapi de durerea sufletească

Apar tulburările hormonale

Ciclul menstrual poate fi atât de dat peste cap încât poți ajunge la amenoree, respectiv să nu îți mai vină menstruația deloc. Ori poate veni extrem de neregulat, cu întârziere sau de două ori în aceeași lună, și însoțită de dureri puternice.

Îți poate cădea părul

Despărțirea reprezintă un stres puternic. Iar în aceste condiții de stres, corpul poate reacționa neașteptat. Ca de pildă, poți pierde mai mult păr ca de obicei. Sau îți pot ieși fire albe, în unele cazuri. Oricum ar fi, e neplăcut.

Citește și: Sindromul inimii frânte: cauze, simptome, factori de risc

Se diminuează concentrarea

Când suferi, creierul tău nu mai funcționează la capacitatea sa optimă. Te poți trezi chiar cu pierderi de memorie, cu deficit de atenție sau cu incapacitatea de a te concentra. Atunci când nivelul de stres este extrem de ridicat, și funcțiile cognitive sunt reduse simțitor.

Te îmbolnăvești cu ușurință

Sunt femei care în plin declin emoțional, în plină suferință, nu mai pot înghiți nimic. Ori refulează și mănâncă în exces. Și mănâncă complet nesănătos. Corpul este slăbit, iar sistemul imunitar se resimte. 

Greutatea corporală poate fluctua: poți pierde în greutate sau lua kilograme

Unele femei slăbesc teribil pe fond de supărare, angoasă și tristețe. Altele, se îngrașă considerabil. Desigur, asta are legătură cu tulburarea de apetit de care am vorbit mai sus.

Surse: WebMd, APA, Hopkins Medicine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân