Ce înseamnă dacă ai ochii roșii în fotografii? Oferă indicii importante despre sănătatea ta

  • Publicat:
Ce înseamnă dacă ai ochii roșii în fotografii? Oferă indicii importante despre sănătatea ta

Poate ca te superi atunci cand ochii tai arata ca niste luminite rosii in fotografiile de grup sau cand rogi pe cineva sa-ti faca o poza, dar specialistii spun ca acea stralucire ofera indicii despre sanatatea ochilor tai.

De ce apare efectul de ochi „luminati”? Se intampla pentru ca lumina blitului se reflecta in culoarea retinei aflate in fundul ochiului, care are rolul de a converti imaginile in impulsuri electrice trimise catre creier.

Medicii avertizeaza ca atunci cand una sau ambele pupile apar luminate in alb in fotografii, ar putea insemna ca exista prea putin sange la nivelul retinei. Iar acest lucru poate indica prezenta unei game variate de afectiuni, de la cataracta si pana la cancer de ochi.

Dar acum, specialistii spun ca un selfie realizat cu blit, in care ochii tai apar rosii, nu indica neaparat o problema, ci ar putea arata ca… Vezi AICI continuarea: Ce inseamna, de fapt, daca ochii tăi sunt rosii in fotografii.

sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”