Câte ouă poți să mănânci, cel mult, într-o zi. Majoritatea românilor exagerează de Paște

  • Publicat:
  • Actualizat:
Câte ouă poți să mănânci, cel mult, într-o zi. Majoritatea românilor exagerează de Paște

De Paște, românii consumă multe ouă fierte, dar nutriționiștii trag un semnal de alarmă în cazul consumului excesiv al acestora. Câte ouă poți să mănânci, cel mult, într-o zi? 

Câte ouă poți să mănânci într-o singură zi

Ca-n fiecare an, ouăle roșii sunt vedetele Paștelui. Le fierbem, le vopsim, iar mai apoi le mâncăm, însă medicii ne atenționează că aportul de grăsime din acest aliment poate fi dăunător pentru organism.

„Pentru o persoană sănătoasă, oul este un aliment extrem de hrănitor și util în alimentație fiind unul dintre cele mai hrănitoare din perspectiva mare a aportului de nutrienți și mai ales de proteine. Proteinele din albusul de ou sunt extrem de valoroase au tot spectrul de aminoacizi speciali, în plus, în gălbenuș găsim grăsime, vitamine din clasa B dar și vitamina A care se pot găși în gălbenușul de ou, minerale”, a spus Șerban Damian, nutriționist, pentru Observator.

Citește și: Alimentul care trebuie consumat rapid după masa de Paște. Medicul Ciuhodaru: „Crud, nu din conservă!”

Nutriționiștii au deslușit misterul

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paște, dar ele se regăsesc și în cozonac sau pască. De aceea, nutriționiștii recomandă consumul a cel mult două ouă pe zi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan