Beneficiile uimitoare ale magneziului glicinat pentru sănătatea ta

  • Publicat:
Beneficiile uimitoare ale magneziului glicinat pentru sănătatea ta
Sursa foto: pexels

Una dintre cele mai absorbabile forme de magneziu, magneziul glicinat, e un adevărat miracol pentru sănătatea ta. Ajută la îmbunătățirea somnului, a memoriei și ameliorează simptomele premenstruale. Iată și alte beneficii!

De ce ai nevoie de magneziu glicinat

Te ajută să dormi mai bine

Multe persoane optează pentru suplimentele cu magneziu pentru a se bucură de un somn mai bun, mai odihnitor. Studiile recente însă atestă faptul că magneziul glicinat este cu atât mai benefic întrucât combate și insomniile. În plus, acest supliment poate îmbunătăți simțitor și ritmul circadian, sprijinind astfel organismul să aibă un ciclu natural de somn și să se trezească mai energic.

Citește și: 10 alimente bogate în magneziu, cel mai important mineral anti-stres

Sprijină memoria

Potrivit specialiștilor, magneziul glicinat îmbunătățește memoria și nivelul de concentrare. Se recomandă consumul a 125-300 mg de magneziu glicinat/zi.

Este benefic pentru calitatea și devoltarea oaselor

Dacă ne gândim la sănătatea oaselor noastre, calciul ocupă loc de cinste. Însă și magneziul glicinat are o influență reală asupra hormonului paratiroidian și a concentrației de vitamina D.

Citește și: Calciul şi magneziul, două minerale esenţiale pentru organism – află când, cum şi cât să iei

Combate migrenele neplăcute

Nivelul scăzut de magneziu în sânge este asociat și cu apariția durerilor de cap. Suplimentele cu magneziu glicinic s-au dovenit extrem de eficiente în cazul persoanelor care se confruntă cu acestea.

Atenuează crampele și celelalte simptome ale ciclului menstrual

Conform specialiștilor, consumul de magneziu glicinat a fost asociat cu reducerea semnificativă a durerilor mentruale, dar și cu detoxifierea.

Citește și: Magneziul: beneficii pentru sănătate și semne că nu consumi suficient

Sprijină nivelul glicemic

Menținerea unui nivel optim al zahărului în sânge nu este un lucru facil, însă magneziul glicinic poate fi un real ajutor în acest caz. Cercetările au atestat că prin consumul de alimente puternic bogate în magneziu, se reduce riscul de diabet de tip 2.

Surse: HealthLine, Web Md, Medical News Today

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân