Beneficiile uimitoare ale cojilor de banane

  • Publicat:
Beneficiile uimitoare ale cojilor de banane
Sursa foto: shutterstock

Bananele sunt printre cele mai populare fructe din lume, fiind bogate în potasiu, fosfor, vitaminele B, C și sunt pline de antioxidanți. Însă ce nu știu multe persoane este că și cojile acestora conțin aceiași nutrienți. Așa că le risipesc, aruncându-le la gunoi fără a ști de beneficiile uimitoare ale acestora pentru sănătate. 

Cojile de banane: beneficii și întrebuințări în gospodărie

Albesc dantura

Masează-ți și tu dinții începând de azi cu ajutorul cojilor de banană. Un minut zilnic înainte de spălarea propriu zisă este suficient. În timp, dinții tăi vor fi mai albi, mai sănătoși și mai puternici, și vei fi scutit și de cheltuieli în plus.

Vindecă problemele acneice

Masează în fiecare zi, cel puțin 5 minute, zonele afectate. Apoi spală-te pe față cu apă și săpun. Rezultatele ar trebui să apară în decurs de o săptămâna.

Citește și: Acnee – cum se îngrijește corect acasă? Nu face aceste greșeli!

Reduc ridurile fine

Fă un amestec dintr-un gălbenuș de ou și o coajă de banană și aplică pasta obținută pe ten. Lasă ca amestecul să acționeze în profunzime și apoi clătește bine tenul cu apă din abundență. Pielea ta va fi mai fină, mai întinsă și mai luminoasă.

Vindecă psoriazisul

Coaja de banană are proprietăți de hidratare și reduce și mâncărimea în egală măsură. Încearcă și tu acest remediu, vei vedea că aduce cu sine rezultate.

Citește și: Psoriazis: cauze, simptome, tratament, remedii naturiste

Calmează durerile neplăcute

Fă o mixtura de ulei vegetal și coajă și banană și aplic-o direct pe zonele cu dureri. Las-o să acționeze preț de 30 de minute sau până se reduce ori dispare durerea.

Favorizează dispariția negilor

Cojile de banane contribuie și la îndepărtarea verucilor și la prevenția apariției altora noi. Tot ce ai de făcut este să lași peste noapte o coajă de banană pe zona afectată. Coaja va acționa împotriva negilor neplăcuți, iar pielea ta se va și regenera.

Citește și: Cum poți scăpa de negi cu bicarbonat de sodiu și rostopască. Alte remedii pentru negi care funcționează

Servesc drept compost pentru grădina

Folosirea cojilor de banane ca îngrășământ poate fi una dintre cele mai comune întrebuințări ale acestora. Cu un conținut ridicat de potasiu și fosfor, cojile de banane sprijini dezvoltarea și creșterea rădăcinii și protejează sănătatea plantei.

Curăță încălțămintea și argintăria

Cu ajutorul unei coji de banană, folosind partea interioară, șterge ușor suprafața pantofilor așa cum o faci cu o crema normală. După care îndepărtează reziduurile organice cu ajutorul unei cârpe et voila! Încălțămintea ta fi curată și strălucitoare cu bani puțini. Procesul simililar este valabil și în cazul obiectelor din argint!

Surse: Web Md, Medicine Net, HealthLine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”