Barbati, iesiti in soare!

Soarele este o sursa de vitamina D care are un efect benefic asupra fertilitatii.
  • Publicat:
Barbati, iesiti in soare!
Barbati, iesiti in soare!

Barbatii care stau mai mult in casa ori prefera iesirile nocturne sunt in pericol de a-si pierde fertilitatea. Si asta pentru ca lumina solara are un rol major in functia reproducatoare la barbati.

Concluziile a doua studii diferite publicate saptamana aceasta de presa canadiana, arata ca o treime dintre barbatii cu probleme de fertilitate au deficiente de vitamina D. Oamenii de stiinta cred ca evitarea expunerii in lumina solara, care este o sursa majora de vitamina D, duce mai devreme sau mai tarziu la alterarea calitatii spermei.

Examinati mai indeaproape, acesti barbati s-au dovedit a avea un nivel mare de homocisteina in sange, un amino acid asociat cu toxicitatea celulara si deficienta de acid folic. Acesta din urma este un element esential in formarea de celule noi, sanatoase.

Vestea buna pentru barbati (si pentru iubitele lor care vor sa-i faca tatici) este ca problemele de fertilitate sunt reversibile, in unele cazuri, o data cu schimbarea stilului de viata. Prin urmare, barbatii ar trebui sa nu se fereasca de soare si sa se bucure de el, iar acum mai mult ca oricand sa profite de ultimele zile de toamna.

Citeste si Domnii si fertilitatea
Muzica pentru…

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum se colecteaza celulele stem?
Cum se colecteaza celulele stem?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”