Apele termale, aliatul împotriva bolilor reumatice și circulatorii

Apele termale tratează afecțiuni ale aparatului locomotor, care pot fi degenerative sau abarticulare.
  • Publicat:
Apele termale, aliatul împotriva bolilor reumatice și circulatorii
Apele termale, aliatul împotriva bolilor reumatice și circulatorii

Apele termale de la Herculane tratează afecțiuni ale aparatului locomotor, care pot fi degenerative (cum este cazul artrozelor) sau abarticulare (cum este periartrita scapulo-humerala). Afecțiunile inflamatorii (cum sunt poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta în afara puseului acut), sechele post-traumatice (după imobilizări în aparat gipsat și recuperare în urma entorselor și luxațiilor), afecțiunile neurologice periferice (pareze ușoare, cu potențial evolutiv favorabil, sechele minore după polineuropatii), afecțiunile dermatologice (anumite forme de psoriazis, eczeme și urticarii cronice, dermatita seboreica) sunt de asemenea tratate cu ape termale sulfuroase.

O categorie principală de boli tratate cu ape minerale la Băile Herculane o reprezintă afecțiunile reumatismale osteo-articulare. Aici intră reumatismele inflamatorii sau degenerative, boli reumatismale abarticulare inflamatoare ale membrelor inferioare, superioare și afecțiuni degenerative ale coloanei vertebrale (spondiloze, discopatii).

Apele termale ajută (și) la reducerea durerii

„Căldura apelor, cum sunt cele folosite la tratamentele din Herculane, poate slăbi percepția durerii prin blocarea receptorilor pentru durere din corpul nostru. Ele sunt în mod special folositoare pentru cei care suferă de artrită reumatică și de dureri de mușchi, și pentru că apa ia din greutatea corpului, reducând presiunea pusă pe articulații și permițând astfel mișcări mai libere.”, aflăm de la medicul balneolog, Otilia Oprișan.

„Există și pacienți care se prezintă în fază acută, și atunci apelăm la tratament paliatic cu proceduri mai reci, crioterapie, masaj cu gheată, microunde. Pe de altă parte, dacă bolnavul se află în faza cronică a bolii, atunci acesta poate să beneficieze de baie sulfuroasă, de fizioterapie, de aparatul de elongații ( la hernia de disc fără complicații, însă trebuie să aibă făcut un RMN sau CT), de masaje miorelaxante, de masaj medicale, de masaje cu miere și ierburi”, adaugă medicul balneolog.

De asemenea, electroterapia cu curenții diadinamici, evident la recomandarea medicului, te poate ajuta să te relaxezi și să ameliorezi durerea prin efectele analgezice ale terapiei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân