Anxietatea și erupțiile cutanate

Anxietatea poate duce la eliberarea de anumite substanțe chimice în organism, care apoi produc reacții fizice. Acest lucru poate duce la erupțiile cutanate, care pot apărea oriunde pe corp.
  • Publicat:
Anxietatea și erupțiile cutanate
Anxietatea și erupțiile cutanate Sursa foto: Shutterstock

Pe lângă manifestările sale obișnuite și bine cunoscute, anxietatea poate provoca erupții pe gât, piept sau umeri. Poate părea surprinzător că a fi stresat poate duce la o erupție cutanată, deoarece simptomele asociate în mod obișnuit cu anxietatea sunt legate de ritmul cardiac rapid, dificultăți în respirație și transpirații.

Cu toate acestea, simptomele stresului îți pot afecta corpul, gândurile și sentimentele, precum și comportamentul. În plus, efectele fizice ale anxietății se pot manifesta în diferite moduri. Stresul care nu este controlat poate contribui la multe probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, boli de inimă, obezitate sau diabet.

De ce apare anxietatea?

Există multe lucruri care pot duce la anxietate intensă. Cele mai frecvente declanșatoare includ stresul excesiv, evenimentele sociale și amintirile provenite din traume din trecute. În mod normal, atunci când te confrunți cu o amenințare, sistemul tău nervos întră în acțiune, iar acest lucru face ca fluxul sanguin să fie inundat cu adrenalină. Apar bătăi ale inimii accelerate, iar sângele este trimis în cantitate mai mare către mușchi. Respirația ta devine rapidă și superficială, astfel încât să poți absorbi mai mult oxigen, glicemia crește, iar simțurile tale devin mai ascuțite.

Legătura dintre anxietate și erupțiile cutanate

Simptomele pielii, cum ar fi erupția cutanată, pot fi, de asemenea, declanșate de anxietate. Stresul poate elibera în corp histamină. Histamina este un compus care este produs în mod normal de organism ca răspuns la răni, alergii și reacții inflamatorii, dar poate fi declanșat și de stres. Acest tip de erupție cutanată este cunoscut sub numele de urticarie de stres.

Erupțiile cutanate se pot manifesta în diferite moduri și au numeroase cauze potențiale, de la microorganisme până la boli grave, cum ar fi cancerul pancreatic. Erupțiile cutanate cauzate de stres și urticaria apar, de obicei, ca niște umflături.

Urticaria de stres este cel mai bine tratată prin încercarea proactivă de a preveni apariția anxietății. Anxietatea poate fi ameliorată prin medicamente pe bază de rețetă, cât și prin medicamente fără prescripție medicală.

Surse: healthline.com, bestlifeonline.com, medicalnewstoday.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân