Alunițele roșii sau angioamele cireșii: ce sunt și de ce apar?

Se pare că una dintre cele mai alarmante la prima vedere sunt alunițele roșii, cunoscute și ca angioma cireșie.
  • Publicat:
Alunițele roșii sau angioamele cireșii: ce sunt și de ce apar?
Foto: pixabay

Dacă aruncăm o privire pe piele putem remarca pete de mai multe culori, iar cele mai comune sunt punctele albe, punctele negre și alunițele care pot varia de la roz la albastru. Se pare că una dintre cele mai alarmante la prima vedere sunt alunițele roșii, cunoscute și ca angioma cireșie.

De cele mai multe ori ele arată ca mici picături de sânge pe sub piele, dar în realitate nu reprezintă motiv de îngrijorare. Sunt extrem de comune și pot apărea oriunde pe corp, dar cel mai des sunt întâlnite în zona trunchiului. Acestea au o culoare roșie pentru că sunt făcute din vase de sânge. Mai exact, ele sunt leziuni vasculare benigne care cuprind capilare. Sunt mici, roșiatice și pot avea diferite dimensiuni.

Alunițele roșii: de ce apar?

În general cauza de apariție este înaintarea în vârstă. Ele încep să apară în special după vârsta de 30 de ani și, potrivit Academiei Americane de Dermatologie numărul lor poate crește odată cu vârsta. Deși nu este suficient de clar care sunt motivele pentru care apar la nivelul pielii, alunițele roșii sunt formate în urma distilării venulelor, care sunt vase de sânge superficiale și, odată ce se dilată, ele devin roșii, se umflă și se sparg devenind vizibile pe suprafața pielii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân