Alimentul toxic pentru femeile cu cancer de sân. La ce să te uiți pe etichetă când îl cumperi

Știm că în cazul pacienților cu cancer de sân, stilul de viață sănătos și dieta pot aduce îmbunătățiri ale simptomelor, dar și privind progresul bolii.
  • Publicat:
Alimentul toxic pentru femeile cu cancer de sân. La ce să te uiți pe etichetă când îl cumperi
Foto: envato

În anul 2020, cancerul de sân a produs la nivel global 685.000 de decese, dintre care, în jumătate dintre cazurile de cancer de sân, a fost vorba de femei care nu au prezentat alți factori de risc specifici în afară de sex și vârstă.

Cancerul de sân este o boală în care celule anormale cresc la nivelul sânului fără a putea fi controlate și formează tumori. Lăsate nesupravegheate, tumorile se pot răspândi în corp și pot deveni fatale.

Știm că în cazul pacienților cu cancer, indiferent de tipul lor, stilul de viață sănătos și dieta pot aduce îmbunătățiri ale simptomelor, dar și privind progresul bolii. Într-un interviu pentru „Ce se întâmplă, Doctore?”, Dr. Antonio Jimenez, fondator și director medical al Centrelor de tratament de renume mondial Hope4Cancer, a explicat care este alimentul pe care femeile cu cancer de sân ar trebui să-l ocolească, dacă este modificat genetic.

„Un aliment cu care trebuie să fim atenți este soia. Din păcate, multe dintre produsele cu soia sunt modificate genetic și pot dezechilibra hormonal. În cancerul de sân, unde 40% dintre pacienții noștri suferă de cancer de sân, trebuie să fim atenți la alimentele care pot crește estrogenul nesănătos. Într-o dietă echilibrată, în continuare dieta Garden Food este importantă.

Un alt aspect important este rația de omega-6 și omega-3, grăsimi sănătoase. Atunci când există o inflamație în corp, te confrunți cu un dezechilibru în tractul gastrointestinal și în același timp au de suferit și estrogenul și progesteronul. Este foarte important să găsim un echilibru între omega-6 și omega-3”, a spus Dr. Antonio Jimenez pentru „Ce se întâmplă, Doctore?”.

CITEȘTE AICI INTERVIUL INTEGRAL

Ce se întâmplă dacă mănânci soia și ai cancer de sân

Genisteina din soia activează receptorii estrogeni (ER)-α și ERβ și acționează ca un estradiol în multiple țesuturi. Acești estrogeni cresc riscul de cancer de sân și genisteina favorizează creșterea estrogenilor ER-pozitivi în celulele canceroase din sân. Cu toate astea, nu este destul de clar dacă aceste isoflavine sau soia sunt sigure în cancerul de sân.

Rezultatele unui studiu publicat în The Journal of Nutrition sugerează că femeile care consumă cantități moderate de soia de-a lungul vieții au un risc redus de cancer de sân comparativ cu femeile care nu consumă deloc. Cu toate astea, aceste efecte provin din consumul de soia încă de la începutul vieții. De exemplu, femeile care au consumat soia în copilărie sunt mai predispuse să dezvolte cancer de sân.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân