Ai ajuns la medic și nu mai simți nimic? Află de ce dispar simptomele și brusc te simți mai bine

De ce se întâmplă asta? Ar trebui să anulezi pur și simplu programarea? Iată de ce dispar simptomele și brusc te simți mai bine.
  • Publicat:
Ai ajuns la medic și nu mai simți nimic? Află de ce dispar simptomele și brusc te simți mai bine
Foto: shutterstock

Probabil ți s-a întâmplat să te simți bolnav, să te confrunți cu simptome care nu-ți dau pace, iar în momentul în care ajungi la medic să nu mai simți nimic. Probabil te întrebi dacă medicul te crede sau nu sau dacă te va trata corect potrivit simptomatologiei pe care o ai. Din păcate, mulți oameni cu boli cronice pot simți nevoia să amplifice simptomele lor pentru a se asigura că sunt luate în serios de cadrele medicale, un fenomen adesea determinat de frica de a fi respinși sau manipulați. Ai auzit, probabil, numeroase povești în care pacienții sunt diagnosticați greșit sau ignorați pentru că medicul lor nu poate descoperi cauza reală a problemei pe care o au. Acest cerc vicios afectează continuu legătura minte-corp-spirit în mod negativ, agravând toate aspectele sănătății. Aceste situații ne pot lăsa cu o gamă de sentimente, de la confuzie la iritare și îngrijorare. De ce se întâmplă asta? Ar trebui să anulezi pur și simplu programarea? Iată de ce dispar simptomele și brusc te simți mai bine.

Simptomele fluctuează în mod natural

Faptul că te simți mai bine la cabinetul medicului ar putea fi o coincidență. În unele momente, simptomele pot părea destul de severe, în timp ce în altele, ele par a fi somatizate sau inexistente, iar acest lucru este complet normal.

Din fericire, cadrele medicale înțeleg (sau ar trebui să înțeleagă) acest lucru. Simptomele pot apărea și dispărea și nu le putem aștepta să înceapă la comandă doar pentru că suntem în cabinetul medicului. Starea ta de sănătate mintală poate afecta simptomele cu care te confrunți. Uneori (nu întotdeauna!) simptomele fizice sunt rezultatul stresului, de exemplu. Acest lucru nu face simptomele mai puțin importante sau mai puțin reale, dar ar putea doar explica de ce vin și pleacă.

Complicațiile legate de sănătatea mintală afectează negativ sănătatea fizică, similar cu modul în care o mentalitate pozitivă este vindecătoare. Cu alte cuvinte, atunci când stresul dispare, simptomele precum greața, bătăile rapide ale inimii sau alte disconforturi ar putea dispărea și ele. Pentru unele persoane, acest lucru se poate întâmpla chiar în cabinetul medicului.

De ce dispar simptomele? Ai multe pe cap

Poate se întâmplă să-ți faci programarea într-o zi aglomerată care te distrage de la simptomele pe care le ai. Mintea ta ar putea să fie în altă parte.

Te îngrijorezi că simptomele tale nu sunt atât de importante

Încercând să te asiguri că ești „bine” în comparație cu cei cu probleme mai grave te poate face să minimizezi simptomele chiar înainte de programare. Majoritatea oamenilor simt că experiențele lor nu sunt „atât de rele” ca ale altora și uneori nu sunt demne de a fi aduse în discuție.

Ce trebuie să faci?

Începe un jurnal de simptome

Îți poți nota într-un jurnal următoarele aspecte privind simptomele cu care te confrunți:

  • Când apar?
  • Cât timp durează?
  • Sunt asociate cu alte activități (exerciții, mese, lipsa somnului, muncă)?
  • Există un tipar? Apar regulat sau ocazional?
  • Există factori de stres care ar putea fi legați de aceste episoade?

Profită de programarea făcută

Chiar dacă te simți mai bine încearcă să folosești programarea pentru a explora și reevalua obiectivele tale și mai ales să iei în considerare ce te-a ajutat (și ce nu te-a ajutat) în ultima perioadă.

Fii răbdător și sincer

Deși împărtășirea experienței tale și a simptomelor este importantă și utilă, lasă medicul să-ți pună orice întrebări are, chiar dacă par a fi aleatorii sau neașteptate. În felul acesta îl ajută să contureze o imagine mai amplă a problemei.

Fii prezent

Această sugestie este mai importantă în acele zile aglomerate și stresante. Fă câteva exerciții de respirație și încearcă să fii prezent atunci când mergi la medic.

Asigură-te că te simți confortabil și ești ascultat de medicul tău

Manipularea medicală este reală. Dacă simți că medicul tău pare să nu te înțeleagă sau să nu te ajute, ia în considerare să încerci un alt medic sau o practică nouă. Vindecarea este mai mult decât doar depistarea unui diagnostic corect. Vrei să găsești un medic care te face să te simți important și valorizat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân