Alimentele care pot ajuta persoanele cu boli cardiace să trăiască mai mult

Cercetări recente sugerează că alimentele bogate în acid alfa-linolenic ar putea fi cheia longevității la persoanele cu boli cardiace.
  • Publicat:
Alimentele care pot ajuta persoanele cu boli cardiace să trăiască mai mult
Aceste alimente pot ajuta persoanele cu probleme cardiace să trăiască mai mult, potrivit unui studiuAceste alimente pot ajuta persoanele cu probleme cardiace să trăiască mai mult, potrivit unui studiu sursa foto: pexels

Aproape jumătate dintre adulții americani se confruntă cu boli cardiovasculare, potrivit Asociației Americane a Inimii. În plus, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor observă că bolile de inimă sunt cauza principală de deces. Având în vedere aceste statistici sumbre, a fi proactiv în ceea ce privește sănătatea inimii tale poate fi literalmente o chestiune de viață sau de moarte.

Indiferent dacă ai fost diagnosticat cu o afecțiune cardiovasculară sau dacă ai doar preocupări generale cu privire la menținerea sănătății inimii, există pași dovediți științific pe care îi poți face pentru a trăi mai mult. Acești pași includ atenția sporită la ceea ce mănânci. Cercetări recente sugerează că includerea mai multor alimente pe bază de plante în dieta ta, în special a celor bogate în acizi grași omega-3, ar putea fi cheia pentru creșterea longevității, chiar și în cazul pacienților cu probleme cardiovasculare.

Acizii alfa-linolenici și omega-3

Într-un studiu recent s-au analizat date care au fost colectate de la 905 persoane cu vârstă medie de 67 de ani. Toți erau pacienți cu insuficiență cardiacă ale căror probleme cardiovasculare proveneau din diverse cauze. Autorii studiului au remarcat, de asemenea, nivelurile de acid alfa-linolenic ale pacienților, care este un acid gras omega-3 care poate fi găsit în alimentele pe bază de plante.

Când cercetătorii au comparat pacienții cu cele mai ridicate și cele mai scăzute niveluri de acid alfa-linolenic, au descoperit că persoanele cu niveluri mai ridicate aveau un risc mai scăzut de primă spitalizare din cauza insuficienței cardiace, a morții cardiovasculare și a decesului de orice cauză.

Includerea unor alimente bogate în acid alfa-linolenic, cum ar fi nucile, în dieta oricărui individ, indiferent dacă are sau nu insuficiență cardiacă, ar putea însemna un beneficiu pentru inimă.

Oricare dintre noi își poate îmbunătăți dieta în orice moment. O dietă sănătoasă  ca avea ca efect o îmbătrânire sănătoasă.

Acizii alfa-linolenici și omega-3 pot ajuta la prevenirea și gestionarea bolilor de inimă prin reducerea inflamației. În ceea ce privește introducerea unei cantități mai mari de acid alfa-linolenic în sistemul tău, acest lucru poate fi realizat prin introducerea mai multor nuci și semințe în regimul zilnic.

Surse: eatthis.com, heartfoundation.org.au, heart.org

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”