7 semne că nu stai suficient în lumină naturală

Află care sunt cele mai comune semne ce pot indica că nu stai suficient la lumină naturală și descoperă cât de importantă este expunerea regulată la lumina soarelui.
  • Publicat:
7 semne că nu stai suficient în lumină naturală
7 semne că nu primești suficientă lumină naturală Sursa foto: Shutterstock

Lumina naturală este esențială pentru sănătatea noastră fizică și mentală. Din păcate, în zilele noastre, majoritatea oamenilor petrec mult timp în spații închise sau cu acces limitat la lumină naturală. Această lipsă de lumină poate afecta negativ starea noastră de spirit, nivelul de energie și chiar sănătatea fizică.

Iată 6 semne că nu primești suficientă lumină naturală de la soare:

1. Te simți obosit și somnoros

Dacă te simți obosit și somnoros în timpul zilei, acesta poate fi un semn că nu stai suficient la lumină de la soare. Lumina naturală poate ajuta la reglarea ritmului tău circadian și poate ajuta la creșterea nivelului de energie și concentrare. Oboseala este un efect secundar frecvent raportat la pacienții cu niveluri scăzute de vitamina D, iar lipsa luminii solare ar putea crea multe probleme în corp.

2. Te simți anxios sau depresiv

Temperaturile mai scăzute pot duce la dispoziții sumbre. Dacă tu crezi că aceste dispoziții proaste apar din cauza tulburării afective sezoniere (SAD), medicii asociază adesea scăderile de dispoziție cu vremea rece și lipsa de soare. Lumina naturală poate ajuta la îmbunătățirea stării tale de spirit prin stimularea producției de serotonină, un neurotransmițător care reglează starea de spirit. Dacă te simți anxios sau depresiv, poate fi un semn că nu stai suficient la soare.

3. Ai probleme cu somnul

Lumina naturală poate ajuta la reglarea ritmului tău circadian, care este responsabil pentru reglarea ciclului de somn și trezire. Dacă ai probleme cu somnul sau suferi de insomnie, poate fi un semn că nu stai suficient în lumina solară.

4. Ai probleme de vedere

Lumina naturală este importantă pentru sănătatea ochilor și poate ajuta la prevenirea problemelor de vedere, cum ar fi miopia și astigmatismul. Daca ai probleme de vedere, acesta ar putea fi unul dintre semnele care indică faptul că nu te expui suficient la soare.

5. Ai probleme de piele

Lumina naturală poate ajuta la producerea de vitamina D, care este esențială pentru sănătatea oaselor și a pielii. Dacă ai probleme de piele, cum ar fi acnee sau eczeme, poate fi un semn ca nu te expui suficient la lumină.

6. Ai un nivel scăzut de productivitate

Lumina naturală poate ajuta la creșterea nivelului de energie și concentrare, ceea ce poate duce la o creștere a productivității. Dacă te confrunți cu un nivel scăzut de productivitate, ar fi timpul să te expui în fața soarelui pentru un timp mai îndelungat.

7. Simți dureri musculare și de oase

Adulții care nu beneficiază de suficientă lumină naturală, mai ales în timpul iernii, când este prea frig pentru a petrece timp în aer liber, simt adesea dureri musculare și de oase. Ceea ce ar putea fi confundat cu artrită sau fibromialgie (dureri musculare cronice și oboseală) la adulți ar putea fi, de fapt, o deficiență de vitamina D din cauza lipsei de expunere la lumina solară.
Nutrienții precum calciul și colagenul lucrează împreună pentru a construi oase sănătoase, dar fără o doză adecvată de vitamina D, procesul este întrerupt.

Așadar, lipsa de expunere la lumină naturală poate avea un impact negativ asupra sănătății și stării noastre de spirit. Dacă experimentezi aceste semne, ar trebui să încerci să petreci mai mult timp în aer liber și să te asiguri că te expui suficient la soare.

Surse: msn.com, thehealthy.com, thenationalnews.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân