7 exerciții de stretching pentru a contracara starea resimțită din cauza statului la birou

Durerea și rigiditatea pot fi atenuate prin întinderea musculaturii pe parcursul zilei folosind diferite exerciții. Iată care sunt acestea!
  • Publicat:
7 exerciții de stretching pentru a contracara starea resimțită din cauza statului la birou
7 exerciții de întindere pentru a contracara starea resimțită din cauza statului la birou sursa foto: shutterstock

După ce petreci o bună parte din zi la birou, cocoșat în fața calculatorului, riscul să pleci spre casă cu dureri ale corpului este destul de mare. Iată de ce ai putea avea nevoie de exerciții de întindere.

Studiile arată că oamenii care petrec mai mult de 75% din timp la birou, în fața calculatorului prezintă un nivel mai ridicat de risc în ceea ce privește durerile de spate și de gât.

Mișcarea corpului pe parcursul zilei este cheia pentru ameliorarea durerilor cauzate de statul la birou. Uite ce exerciții de întindere ai putea să faci în cazul în care te confrunți cu dureri de spate, gât sau în alte zone ale corpului.

Întinderi ale gâtului

Statul jos o bună parte din zi pune o presiune mare asupra gâtului și spatelui tău. Ești nevoit să te uiți constant la ecranul monitorul, acțiune ce nu face decât să îți înțepenească zona gâtului. Din această cauză, poți ajunge să simți o presiune la nivelul gâtului, ba chiar cu timpul, această presiune se poate transforma într-o durere de nesuportat.

Exercițiile următoare pot ajuta la ameliorarea rigidității și la creșterea amplitudinii de mișcare.

Mișcări circulare ale capului

În timp ce stai la birou încearcă să-ți miști capul prin mișcări circulare. Încearcă să faci acest exercițiu simplu în ambele direcții și până când simți că mușchii de la nivelul gâtului s-au mai relaxat.

Întinderi ale umerilor și omoplaților

Coborârea umerilor este o problemă comună multor oameni. Pentru a împiedica apariția acesteia, este important ca biroul tău să aibă o configurare optimă pentru tine. Cel mai indicat este ca brațele tale să fie poziționate într-un unghi de 90 de grade, pe birou, pentru a preveni supraextensia umerilor în momentele în care folosești tastatura sau mouse-ul.

Mișcarea omoplaților

Stai cu brațele în lateral. Ține cotul cât mai drept posibil și restul corpului cât mai nemișcat. Exercițiul constă în mișcarea omoplații înainte și înapoi.

Întinderi ale spatelui

Poziția ta obișnuită la birou ar putea face numai rău spatelui tău. Încearcă să reglezi înălțimea scaunului, astfel încât picioarele să atingă solul. Un truc de mare ajutor în verificarea poziției este să îți fixezi picioarele ca și cum ai de gând să te ridici, dar să rămâi așezat și să apeși timp de 10 până la 15 secunde. Această acțiune te ajută automat la corectarea posturii: pe măsură ce corpul se pregătește să se ridice, capul este într-o poziție neutră față de coloana vertebrală.

Mișcări ale spatelui

Fie că stai în șezut, fie în picioare, acest exercițiu de întindere poate fi realizat cu ușurință. Tot ce trebui să faci este să-ți miști trunchiul prin executarea a două mișcări de bază: mișcarea de „cocoșare” a coloanei și mișcarea de arcuire în sens invers a acesteia.

De ce sunt importante aceste mișcări de întindere?

Ia o pauză rapidă pentru a te mișca sau a te întinde după fiecare 30 de minute de stat în șezut. Timpul acordat acestor exerciții de întindere de 30 de secunde de mai multe ori pe parcursul zilei te va ajuta, în cele din urmă, la menținerea unor poziții cât mai corecte pentru perioade mai lungi de timp.

Discută cu un specialist

Dacă stretchingul zilnic nu funcționează, iar durerile nu dispar, probabil este timpul să vorbești cu un specialist. Discută cu acesta despre sursa durerii și a rigidității tale. El îți poate sugera exerciții sau alte soluții care te vor ajuta la ameliorarea disconfortul.

Surse: health.clevelandclinic.org, optimalsportspt.com, prevention.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân