6 lucruri surprinzătoare care îți mențin inima fericită

  • Publicat:
6 lucruri surprinzătoare care îți mențin inima fericită

Să ai grijă de inima ta nu trebuie să fie o corvoadă. Există o mulțime de activități care s-ar putea să nu îți vină în minte când te gândești la „sănătatea inimii”. Încearcă aceste sfaturi dacă vrei să faci ceva bun pentru inima ta astăzi:

Bucură-te de ciocolată neagră

Acest desert delicios este plin de flavonoide și magneziu, care ajută la reducerea colesterolului și la menținerea vaselor de sânge ale inimii mai flexibile. Conține, de asemenea, acid stearic, unul dintre puținele grăsimi saturate prietenoase cu inima. Dar asigură-te că are cel puțin 70% cacao și mănâncă doar câteva pătratele, nu toată tableta.

Mănâncă de parcă ești în Grecia

Când spunem „mănâncă de parcă ești în Grecia”, nu vorbim doar despre zilele însorite de vacanță! O dietă mediteraneană, bogată în alimente vegetale, legume, ulei de măsline și puțin pește și carne slabă, poate reduce colesterolul și riscul de boli de inimă. Ca bonus, multe dintre aceste alimente ar putea fi, de asemenea, benefice pentru creierul tău.

Alintă-te cu partenerul tău

Dacă la tine limbajul iubirii este atingerea fizică, cu siguranță vei aprecia acest sfat. Se spune că inimile femeilor în căsnicii fericite au niveluri mai scăzute de îngustare a arterelor. Deci stabilește câteva seri romantice și fă-ți timp pentru îmbrățișări și comunicare.

Plimbă-te la apus

Mersul pe jos poate reduce riscul de hipertensiune arterială, colesterol crescut și diabet la fel de mult ca și alergarea. Mersul în natură are beneficii suplimentare, deoarece petrecerea timpului în aer liber ajută la reducerea tensiunii arteriale. Deși poate că sună romantic o plimbare la apus, nu trebuie să faci asta ținându-te de mână cu partenerul tău. Poate fi o plimbare solo pe plajă sau în jurul cartierului tău.

Mănâncă niște pește delicios

Acest lucru s-ar putea să sune neobișnuit pentru o inimă fericită, dar este complet adevărat! Să ai pește pe farfurie poate fi benefic pentru inima ta. Acizii grași omega-3 sănătoși din peștii de mare adâncime precum tonul, somonul și sardinele pot ajuta la protejarea împotriva aritmiei cardiace.

Râzi din toată inima

Doar un alt motiv să te bucuri mai des de lucrurile mărunte în viață. Râsul face vasele de sânge ale inimii tale mai flexibile și capabile să se extindă, reducând tensiunea arterială. Așadar, nu-ți fie teamă să râzi chiar și la propriile glume, pentru că, la sfârșitul zilei, îți va face bine.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân