4 moduri naturale în care poți combate halitoza (respirația urât mirositoare)

  • Publicat:
4 moduri naturale în care poți combate halitoza (respirația urât mirositoare)

Te pregătești să iei cina și apoi se întâmplă: simți un miros neplăcut al propriei tale respirații sau, mai rău, observi că prietenul tău se îndepărtează puțin. Când bacteriile care cauzează halitoza atacă particulele de alimente din gură, acestea eliberează compuși de sulf, care provoacă un miros urât. Situația se agravează dacă ai gura uscată sau dacă obiceiurile tale de igienă orală nu sunt unele riguroase, deoarece saliva, folosirea aței dentare și periajul ajută la îndepărtarea bacteriilor.

Mergi la dentist pentru halitoza persistentă (respirație urât mirositoare), deoarece aceasta ar putea fi un semn al unei probleme mult mai mari, cum ar fi o boală a gingiilor. Totuși, există câteva alimente care pot împrospăta temporar respirația. Caută aceste produse pentru a te ajuta să scapi de orice miros neplăcut:

Semințele de fenicul

Semințele de fenicul au calități antiseptice care pot reduce cantitatea de bacterii din gură. Mestecarea semințelor este surprinzător de revigorantă și stimulează producția de salivă, prevenind uscarea gurii.

Încearcă asta: păstrează un plic de semințe de fenicul în geantă sau beau un ceai de fenicul după o masă, lăsând 1 până la 2 lingurițe de semințe la infuzat în apă fierbinte timp de 5 până la 10 minute. Gătești pentru oaspeți? Adaugă până la 1½ lingurițe de semințe de fenicul măcinate în sosul marinara și amestecă-le cu paste integrale și parmezan.

Mere

Acestea ajută la îndepărtarea unor resturi de pe dinți care atrag bacteriile. Fructele și legumele crocante pot fi considerate periuțe de dinți ale naturii, deoarece curăță dinții și stimulează producția de salivă, care îndepărtează bacteriile ce provoacă respirația urât mirositoare. Nu înlocuiesc o periuță de dinți reală, dar pot fi utile în caz de urgență pentru acest tip de problemă.

Încearcă asta: păstrează un măr la îndemână în fiecare zi pentru gustare. Pentru o cină festivă, taie un măr mare și combină-l cu varză tocată și morcovi răzuiți pentru o salată de varză crocantă. Servește cu un dressing simplu făcut din iaurt grecesc și puțină zeamă de lămâie.

Iaurt

Consumul regulat de iaurt ar putea contribui la reducerea mirosurilor neplăcute din gură. Halitoza poate fi rezultatul refluxului acid sau a unui dezechilibru al bacteriilor în gură și intestin. Probioticele din iaurt pot ajuta prin crearea unui mediu cu bacterii benefice care contribuie la o digestie sănătoasă. Alege iaurtul grecesc simplu, neîndulcit, deoarece bacteriile care provoacă respirația urât mirositoare se hrănesc cu zahăr.

Încearcă asta: adaugă un strat de iaurt grecesc simplu pe o felie de pâine integrală de secară, stropită cu ulei de măsline extra virgin și cu sare și piper.

Pătrunjel

Pătrunjelul este, probabil, cel mai cunoscut remediu popular pentru halitoză, dar este la fel de adevărat că orice plantă aromatică verde cu frunze ar putea avea același efect, inclusiv busuiocul sau (desigur) menta. Clorofila din aceste ierburi poate ajuta la neutralizarea mirosului. Totuși, cel mai probabil, uleiurile aromatice din pătrunjel pot pur și simplu să mascheze mirosul pentru o perioadă scurtă.

Încearcă asta: prepară o gustare proaspătă combinând 4 căni de quinoa pre-înmuiată cu ⅓ cană de nuci tocate grosier, prăjite, ¼ cană de pătrunjel sau coriandru proaspăt tocat grosier, sare și piper. La restaurant, cere pește sau salată cu mult pătrunjel.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân