5 simptome neobișnuite ale artritei

  • Publicat:
5 simptome neobișnuite ale artritei

Știi că articulațiile dureroase sunt semnul distinctiv de artrită. Dar durerea nu este singurul simptom cu care oamenii se confruntă, altele pot apărea cu mult înainte acesteia. Iată simptomele la care să fii atent pentru a putea lua măsuri: 

Rigiditate

Pentru mulți, artrita începe cu rigiditatea articulațiilor. Încerci să îndoi sau să îndrepți articulația și simți că este imobilă. Acest simptom poate apărea în orice moment (sau tot timpul), dar tinde să fie mai rău dimineața devreme – înainte să ai timp să-ți „încălzești” articulațiile.

Umflături

Compară-ți încheietura mâinii sau genunchiul stâng cu cel drept. Dacă unul pare mai mare sau mai umflat decât celălalt – și presupunând că nu l-ai rănit recent – acea umflătură ar putea indica osteoartrită. Uneori, oamenii observă umflătura mai mult spre sfârșitul zilei.

Oboseală

În cazurile de artrită reumatoidă, sistemul imunitar atacă articulația, ceea ce duce la inflamație, atât acută (în sau în jurul articulației tale), cât și sistemică (în întreg corpul tău), ceea ce te poate face să te simți neobișnuit de obosit.

Roșeață

În unele cazuri, cei care suferă de artrită observă că articulațiile lor arată roșii sau iritate – chiar dacă nu  sunt dureroase. Acesta este rezultatul inflamației articulației.

Mobilitate redusă

Încheietura mâinii sau glezna ta par mai puțin mobile decât obișnuiau să fie. Sau poate încerci să ajungi la un raft înalt și umărul tău nu vrea să-ți ridice brațul deasupra capului. Aceste probleme de amplitudine a mișcării – în special dacă sunt însoțite de durere – sunt adesea asociate cu artrita. Dacă genunchiul sau încheietura mâinii tale se simt ca și cum tendoanele s-ar freca unul de altul, acesta este potențial un alt simptom.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân