5 lucruri de ştiut despre hipertensiune

Luaţi-vă tensiunea regulat, dar cea mai importantă valoare este cea de dimineaţă, înainte să mâncaţi, să vă luaţi medicamentele si să vă începeţi activitatea. Dacă valoarea este normală (<140/<90mmHg), prognosticul este bun.
  • Publicat:
5 lucruri de ştiut despre hipertensiune

Pentru că astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Hipertensiunii, vă atragem atenţia asupra câtorva detalii despre sănătatea inimii.

1. Luaţi-vă tensiunea regulat, dar cea mai importantă valoare este cea de dimineaţă, înainte să mâncaţi, să vă luaţi medicamentele si să vă începeţi activitatea. Dacă valoarea este normală (

2. Lăsaţi-vă de fumat! Poate că vă calmează pe moment, însă pe termen lung, ţigările vă distrug sănătatea. În cazul femeilor care suferă de hipertensiune, fumatul creşte riscul de atac cerebral, în special dacă acestea urmează un tratament hormonal.

3. Presiunea arterială scăzută devine periuloasă atunci când starea de moleşeală şi ameţeală vă afectează activitatea zilnică. Cel mai bine vă puteţi monitoriza tensiunea la 10 minute după un set de exerciţii fizice uşoare, pe care le-aţi executat timp de 20 de minute. Mare atenţie, ameţeala poate fi semn nu doar de hipotensiune, ci şi de hipertensiune.

4. Simptomele hipertensiunii pot provoca uneori confuzii. Durerile de cap de dimineaţă pot fi cauzate de consumul prea mare de acol în seara precedentă, însă şi de hipertensiune. De asemenea, dacă vă e greu să mergeţi în pantă ascendentă ar trebui să consultaţi un cardiolog, dacă nu cumva sunteţi supraponderal.

5. Nu doar persoanele în vârstă suferă de hipertensiune! Ignorată, hipertensiunea poate duce la boli coronariene.

Citeşte şi: Suferi de hipertensiune arterială? Ochii pot oferi un diagnostic corect!

Când se măsoară tensiunea la copii şi ce regim de viaţă trebuie să adopte micuţii cu valori crescute?

Suferiţi de ateroscleroză în fază incipientă? Evitaţi zgomotele puternice, altfel vă pierdeţi auzul

 

Sursa: Health24

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Noutăţi pentru sănătatea ta
Noutăţi pentru sănătatea ta
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”