4 semne că grăsimea de pe abdomen are cauze hormonale

Încerci să fii atentă la ce mănânci, dar nu reușești să scapi de grăsimea de pe abdomen? Hormonii pot fi de vină, avertizează medicii.
  • Publicat:
4 semne că grăsimea de pe abdomen are cauze hormonale
4 semne că grăsimea de pe abdomen are cauze hormonale

Încerci fii atentă la ce mănânci, dar nu reușești scapi de grăsimea de pe abdomen? Hormonii pot fi de vină, avertizează medicii.

Știm deja hormonii ne afectează în mod direct sănătatea și bunăstarea. Uneori simțim chiar și cea mai mică fluctuație, pentru devenim mai obosite, mai iritate sau ne pierdem puterea de concentrare. În unele cazuri, o consecință a acestor fluctuații este creșterea în greutate, mai ales dacă ne referim la grăsimea de pe abdomen.

Deșiburtica hormonală” nu este un termen medical (în ciuda a ceea ce se spune pe rețelele de socializare), medicii afirmă este posibil câștigi centimetri în jurul taliei din cauza dezechilibrelor hormonale. Totuși, ei țin menționeze , în general, hormonii nu sunt singura cauză.

„De cele mai multe ori, creșterea grăsimii abdominale este o reflectare a unei combinații de factori și mai rar este cauzată doar de un anumit hormon”, spune dr. Aviva Cohn.

Dar dacă observi brusc un exces de grăsime care nu pare legat de schimbările în alimentație, somn sau obiceiurile tale de fitness, cauza ar putea fi hormonală.

Citește aici care sunt cauzele hormonale ale grăsimii de pe abdomen.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân