4 semne că ai herpes genital. Cum să îl depistezi

Infecția cu herpes are o stigmă negativă, iar odată diagnosticați, pacienții se simt deranjați, iar asta pentru că este asociat bolilor cu transmitere sexuală.
  • Publicat:
4 semne că ai herpes genital. Cum să îl depistezi
Foto: envato

Multe femei găsesc rușinos subiectul „herpes”, deși această infecție este extrem de comună și poate fi eficient tratată. La nivel global, 491.5 milioane de persoane au fost diagnosticate cu HSV-2, virus care produce herpes genital, informează Organizația Mondială a Sănătății. HSV-1 este virusul care produce herpesul oral, dar ambele pot infecta gura, aparatul genital sau anusul. 1 din 5 femei cu vârste cuprinse între 14 și 49 de ani se confruntă cu herpes genital.

Herpesul are o stigmă negativă, iar odată diagnosticați, pacienții se simt extrem de deranjați. Motivul? Acesta este o infecție cu transmitere sexuală care trăiește permanent în sistemul nervos, până când virusul este din nou declanșat. Un alt aspect care apare în urma diagnosticului ține de reacția pacienților care la aflarea diagnosticului au impresia că viața lor sexuală a luat sfârșit. Iată care sunt semnele că ai herpes.

Semne că ai herpes

Vezicule prezente pe vulvă sau vagin

Primul lucru pe care-l faci atunci când observi prezența unor vezicule la nivelul vulvei este să te panichezi. Prezența herpesului este indicat de leziuni care pot prezenta membrane mucoase și se pot forma pe vulvă, vagin, anus, fesieri sau coapse.

Dureri sau mâncărimi

Leziunile sunt în general dureroase la atingere, mai ales atunci când herpesul apare pentru prima oară și tinde să aibă o formă mai severă. De asemenea, pot prezenta mâncărimi, mai ales când încep să se vindece.

Usturimi la urinare

Leziunile pot produce multă durere și senzație de arsură la urinare. O infecție a tractului urinar produce și ea usturime, motiv pentru care pare dificil să faci diferența dintre cele două.

Semne că ai herpes: Simptome de gripă

Herpesul este provocat de un virus, iar multe persoane se pot confrunta ca răspuns la infecție cu simptome ale gripei, precum febră sau dureri de cap. Aceste simptome de cele mai multe ori au loc la primul episod, atunci când herpesul apare pentru prima oară. Dacă vorbim de un episod recurent, simptomele tind să fie mai puțin severe și de durată mică față de primul episod.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”