4 motive pentru a folosi injecțiile cu Botox, care nu au legătură cu felul în care arăți

Ridurile și liniile fine sunt doar două dintre lista lungă de probleme pe care injecțiile cu Botox le pot trata. Află care sunt cele mai comune patru motive pentru care se poate folosi Botoxul!
  • Publicat:
4 motive pentru a folosi injecțiile cu Botox, care nu au legătură cu felul în care arăți
4 motive pentru a folosi injecțiile cu Botox, care nu au legătură cu felul în care arăți Sursa foto: Shutterstock

Majoritatea dintre noi am auzit de celebrele injectări cu Botox, dar sunt puțini care cunosc faptul că Botoxul a fost aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) pentru a fi folosit la tratarea afecțiunilor precum strabismul sau blefarospasmul (incapacitatea de controlare a acțiunii de zbatere a ochiului).

Botoxul sau toxina botulinică reperezintă un tratament cunoscut pentru efectul său de a reduce ridurile și liniile fine ale feței, dar acesta nu este singurul motiv pentru care oamenii recurg la această procedură.

Iată patru motive pentru care se folosește Botoxul, care nu au legătură cu felul în care arăți!

1. Migrenele

Botoxul a fost aprobat de FDA pentru tratarea migrenelor cronice, care afectează aproximativ 12% din populația adultă. Injecțiile cu Botox sunt administrate în puncte specifice ale capului și gâtului, pentru a bloca semnalele nervoase care declanșează migrenele.

2. Transpirația excesivă

Botoxul poate fi utilizat pentru a trata hiperhidroza, sau transpirația excesivă, care poate fi o sursă de disconfort și jenă socială pentru persoanele care o experimentează. Injecțiile cu Botox blochează temporar semnalele nervoase către glandele sudoripare, reducând astfel transpirația.

3. Spasme musculare

Botoxul poate fi folosit pentru a trata diferite condiții care implică spasme musculare, cum ar fi distonia cervicală (torticollis), spasmele musculare ale feței sau ale ochilor, sau spasticitatea musculară cauzată de afecțiuni neurologice, cum ar fi scleroza multiplă.

4. Tratamentul simptomelor bolii Parkinson

Botoxul poate fi utilizat în tratarea unor simptome ale bolii Parkinson, cum ar fi tremuratul, rigiditatea musculară și spasmele. Injecțiile cu Botox sunt administrate în mușchii afectați, pentru a reduce contracțiile involuntare și pentru a ameliora simptomele.

Botoxul este un tratament versatil, care poate fi folosit într-o varietate de condiții medicale, în afara utilizării sale cosmetice. Este important să consultați un medic calificat și experimentat înainte de a decide să urmați această procedură, pentru a vă asigura că aceasta este sigură și potrivită pentru nevoile dumneavoastră.

Surse: bestlifeonline.com, absbeverlyhills.com, toplinemd.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân