10 medicamente care produc arsuri la stomac. Românii le iau ca pe bomboane!

Unele medicamente pot ameliora arsurile la stomac, iar altele le pot agrava. Iată lista medicamentelor care produc arsuri la stomac.
  • Publicat:
10 medicamente care produc arsuri la stomac. Românii le iau ca pe bomboane!
10 medicamente care produc arsuri la stomac. Românii le iau ca pe bomboane!

Arsurile la stomac sunt o formă de indigestie care apare atunci când acidul gastric se întoarce în esofag, tubul care leagă stomacul de gât. Oamenii pot să se refere la arsuri la stomac și ca reflux acid, iar boala de reflux gastroesofagian este rezultatul arsurilor la stomac frecvente și neplăcute.

În timp ce unele medicamente pot ameliora arsurile la stomac, altele le pot agrava sau declanșa. Printre medicamentele care produc arsuri la stomac se numără antibioticele, suplimentele de fier sau de potasiu și antidepresivele triciclice. Îți prezentăm în continuare lista completă a medicamentelor vinovate pentru arsurile la stomac.

Medicamente care produc arsuri la stomac

Antibioticele produc arsuri la stomac

Antibioticele sunt folosite pentru a trata infecțiile bacteriene comune, dar pot provoca, de asemenea, arsuri la stomac. Dacă te confrunți des cu astfel de arsuri și ai nevoie de un antibiotic, cere unul care să fie blând cu esofagul și stomacul, dacă este posibil. O altă variantă ar fi aceea de a-l lua împreună cu un „pansament” pentru stomac.

Aspirină

Aspirina poate să amelioreze simptome de la dureri de cap, la atacuri de cord. Totuși, pentru cei care se confruntă cu arsuri la stomac vine și cu un cost: o producție mai mare de acid gastric. Aspirina împiedică, de asemenea, organismul să formeze prostaglandine în tractul digestiv. Prostaglandinele sunt compuși produși de organism și acționează ca hormoni. Cele din stomac împiedică celulele din peretele stomacului să producă și să elibereze acid.

Medicamente pentru tensiune arterială

Medicamentele pentru tensiunea arterială cunoscute și sub numele de beta-blocante pot provoca arsuri stomacale. Ele ar putea face acest lucru relaxând sfincterul esofagian inferior, ceea ce poate permite acidului gastric să se strecoare în esofag.

Medicamente pentru întărirea oaselor

Medicamentele pentru osteoporoză, cunoscute sub numele de bisfosfonați, sunt cunoscute pentru a provoca arsuri stomacale.
Unele formule care se iau mai puțin frecvent pot fi mai ușoare pentru stomac.

Ibuprofen

Ibuprofenul eliberat fără prescripție medicală poate provoca arsuri. Acesta crește producția de acid în stomac și reduce prostaglandinele protectoare.

Suplimente de fier

Anemia, care apare atunci când ai prea puțin fier în corp, este o afecțiune comună care se tratează cu suplimente de fier.

Suplimentele de potasiu produc arsuri la stomac

Aceste suplimente sunt adesea administrate pentru a normaliza hipertensiunea, dar pot irita mucoasa esofagului.

Medicamente respiratorii

Persoanele cu astm pot constata că dezvoltă simptome de reflux acid după ce iau aceste medicamente.

Pastilele de somn și sedativele produc arsuri la stomac

Medicamentele cunoscute sub numele de benzodiazepine sunt concepute pentru a ameliora anxietatea și pentru a te ajuta să te relaxezi.

Antidepresive triciclice

În general, unele medicamente psihotrope acționează într-un mod mai direcționat și au mai puține efecte secundare gastrointestinale. Totuși, unele dintre antidepresivele triciclice mai vechi pot contribui la prezența arsurilor stomacale prin încetinirea vitezei cu care se golește stomacul.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being