10 lucruri pe care le facem greșit fără a ne da seama

Iată o listă cu 10 lucruri pe care le facem greșit fără să ne dăm seama de ele. Le facem zilnic!
  • Publicat:
10 lucruri pe care le facem greșit fără a ne da seama
Foto: profimedia / 10 lucruri pe care le facem greșit fără a ne da seama

Fără a ne da seama, facem o sumedenie de greșeli în timpul zilei. De la spălatul mâinilor și până la mâncat, lucrurile mărunte pe care le facem zilnic pot crește riscul apariției bolilor, și pe termen lung, duce chiar la pierderea vieții, dacă nu sunt realizate corect.

10 lucruri pe care le facem greșit fără a ne da seama

Iată, așadar, lista celor mai frecvente obiceiuri pe care nu le facem corect, dar și manieră prin care le putem îmbunătăți:

  1. Respiratul corect

Zilnic, respirăm în medie de aproximativ 17.000 de ori. Mai marii specialiști recomandă respiratul corect: mai rar și mai adânc, spun ei. Motivul? Respirația diafragmatica sau abdominală reduce stresul, scade tensiunea și ajută la îmbunătățirea performanțelor sportive. Majoritatea dintre noi respirăm toracic, incorect. Astfel că atenția la îmbunătățirea acestui proces ne poate face să ne simțim mai vitali și mult mai odihniți, mai spun cercetătorii.

  1. Spălatul corect al dinților

Oamenii de știință susțin faptul că nu este tocmai în regulă să ne spălăm dintîi imediat după ce am consumat băuturi acide sau alimente întrucât acest proces nu face decât să ajute acizii să atace smalțul dentar. În schimb, aceștia recomandă clătirea gurii sau spălarea danturii la o ora după ce am consumat alimente sau băuturi.

  1. Dușul

Spălarea părului cu șampon în mod excesiv poate prezenta mai multe efecte negative decât pozitive. Astfel că șamponarea excesivă poate înlătura sebumul, un ulei important secretat de glandele sebacee, fapt ce ar putea îngrașa podoabă capilară. Specialiștii recomandă, de asemenea, dușurile „calii” de nu mai mult de 20 de minute pentru a evita astfel uscarea pielii, dar și înlăturarea bacteriilor „bune”.

  1. Spălatul pe mâini

Cu toții ne spălăm în grabă, iar asta poate fi cât se poate de greșit. Recomandarea specialiștilor este să folosim apă și săpun întotdeauna și să ne frecăm mâinile între ele preț de 20 de secunde pentru o curățare optimă și o înlăturare sigură a bacteriilor dăunătoare.

  1. Mâncatul sănătos

Cele mai recente studii confirmă faptul că românii și nu numai mănâncă foarte multă carne și produse de tip fast-food sau junk-food, produse care, consumate în exces, pot fi extrem de toxice organismului. Experții avertizează și asupra ritmului cu care mestecam mâncarea. Astfel că, dacă mestecam prea repede, putem bloca anumite semnale chimice naturale ale organismului și consumă mai mult decât e cazul, acest fapt conducând spre obezitate.

  1. Mișcarea

Sportul este recomandat, însă doar dacă este făcut corect. Aparent, stretching-ul înaintea exercițiilor poate dauna din cauza faptului că slăbește musculatura. Precum și ridicarea greutăților mai grele în exces, care nu ajută la slăbit deloc. Experții recomandă evitarea exercițiilor fizice zilnice, 3 sau 4 sesiuni pe săptămâna fiind arhisuficiente.

  1. Statul pe scaun

Statul pe scaun mai mult de câteva ore pe zi fără pauze poate crește semnificativ riscul de îmbolnăvire de diabet sau de boli cardiovasculare. Specialiștii recomandă birouri la care se stă în picioare, sau ridicarea de pe scaun odată la două ore.

  1. Spălatul rufelor la mașină

Studiile arată că hainele introduse în grabă în mașina de spălat pot prezența urme de E-coli sau materii fecale din cauza rezidurilor de pe haine, îndeosebi când vine vorba de lenjeria intimă. De aceea se recomandă curățarea periodică a mașinii de spălat, dar și spălarea hainelor conform instrucțiunilor.

  1. Epilarea

Se recomandă epilarea seara și nu dimineața, conform specialiștilor, inaite de a ieși din casă, pentru că procesul poate lăsa deseori pielea sensibilă. De asemenea, este recomandat că atunci când ne pregătim pielea pentru epilat, să folosim creme și tehnici potrivite de hidratare.

  1. Somnul corect

Un somn odihnitor se reflectă în sănătatea noastră, dar și-n calitatea vieții. Oamenii de știință sustin faptul că dormitul mai puțin, dar și mai mult decât necesarul organismului poate crește riscul apariției problemelor de sănătate și, pe termen lung, scade speranța de viață. Tot ei recomandă mișcarea înainte de culcare, oprirea dispozitivelor mobile și autosugestia, păcălirea organismului că e obosit.

Sursa: brightside.me

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân