10 idei pentru o super piele

articol
  • Publicat:
10 idei pentru o super piele
10 idei pentru o super piele

1. Cel mai important lucru pe care-l poti face pentru sanatatea pielii tale este sa renunti la fumat. Ideal ar fi sa nu incepi niciodata. Fumatul cauzeaza imbatranirea prematura si ingalbenirea pielii. Fumul de tigara din aer iti usuca pielea, iar cel pe care-l inhalezi duce la constrictia vaselor de sange si afecteaza astfel cantitatea de sange care iti „aprovizioneaza” pielea. Aceasta din urma ramane astfel fara nutrienti esentiali.

2. Hidrateaza-te, hidrateaza-te si iar hidrateaza-te. Bea intre 8 si 10 pahare de apa pe zi si pastreaza-ti astfel pielea hidratata si elastica, cu riscuri mult mai mici de a se rida.

3. Fereste-te de efectele devastatoare pe care expunerea la soare le poate avea asupra pielii! Nu te expune razelor solare in intervalul in care puterea lor nu are masura, poarta palarie de soare, ochelari si fii generoasa cu aplicarea cremelor care-ti protejeaza pielea expusa! Vantul si gerul fac si ele ravagii in zonele expuse, in special buzele.

4. Dormi pe saturate, caci lipsa odihnei se face simtita in tot corpul in general, dar in special pe fata ta, spun specialistii.

5. Exercitiile fizice sunt si ele mana cereasca pentru o piele sanatoasa. Te ajuta sa iti mentii elasticitatea pielii si, de asemenea, duc la cresterea circulatiei sangelui si deci la o piele „stralucitoare”.

6. Poate nu stiai, dar pielea ta are nevoie ca de aer de vitamine si minerale. Asa ca e indicat sa iei zilnic o doza de multivitamine cu antioxidanti.  

7. Exteriorul tau reflecta interiorul. Si uite asa ajungem iar la o dieta sanatoasa. Grasimile, mancarurile de tip junk food, dulciurile, toate lasa urme adanci pe pielea ta. Stii deja lectia – cat mai multe fructe, legume, grasimi mai deloc si pielea ta va „respira” sanatate. Pont: ai grija sa consumi o doza cat mai mare din vitaminele E si C. Sunt extraordinare pentru piele.

8. O piele curata este o piele sanatoasa! Sigur cunosti regulile de aur – Mos Ene nu trebuie sa te prinda niciodata machiata. Dimineata te demachiezi iar, tonifici, hidratezi. Dar, specialistii avertizeaza ca nu trebuie sa exageram cu curatarea pielii. De exemplu, spalatul excesiv al fetei afecteaza negativ anumite substante secretate si poate duce la dermatita si la o piele foarte uscata.

9. Stai departe si de un alt dusman de temut: alcoolul. Orice trece de „moderat” afecteaza epiderma si circulatia faciala scade considerabil, tocmai de aceea medicii avertizeaza: consumul lui in exces poate duce la imbatranirea prematura a pielii.

10. Nu te juca de-a dermatologul pe pielea ta! Nu iti atinge des fata si nici nu te apuca sa „repari” micile iritatii! Nu vei face decat sa-ti traumatizezi pielea si sa cresti riscul unor infectii. Cand observi anumite probleme ale pielii, mergi la un doctor, nu inventa leacuri!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dorina Chiriac
Dorina Chiriac
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân