Uleiul de măsline în combinație cu cafeaua, remediul împotriva constipației

Este uleiul de măsline în combinație cu cafeaua un remediu eficient împotriva constipației? Iată ce cred specialiștii și cum ar trebui consumată această combinație.
  • Publicat:
Uleiul de măsline în combinație cu cafeaua, remediul împotriva constipației
Uleiul de măsline în combinație cu cafeaua - remediu împotriva constipației Sursa foto: Envato

Există multe remedii la îndemână pentru a trata constipația, cum ar fi o dietă bogată în fibre, exercițiile fizice regulate, hidratarea adecvată și alte metode naturale. Cu toate acestea, există un remediu neobișnuit pe care mulți oameni îl folosesc pentru a combate constipația, și anume uleiul de măsline în combinație cu cafeaua. 

Așadar, ce anume din combinația de ulei de măsline și cafea face oamenii să aibă o nevoie urgentă de a merge la baie? Este cu adevărat util pentru cei care luptă cu constipația? Citește în continuare pentru a afla mai multe despre acest amestec al uleiului de măsline cu cafea.

Ajută uleiul de măsline în cazul constipației?

Este posibil să vă întrebați cum poate un ulei să ajute la combaterea constipației. Într-adevăr, uleiul de măsline conține acizi grași și alte substanțe care pot ajuta la reducerea inflamației, la îmbunătățirea digestiei și la ameliorarea constipației.

În primul rând, este posibil să știi deja de beneficiile cafelei și de faptul că aceasta are un efect laxativ. Studiile, cum ar fi un articol din 2022 publicat în Nutrients, arată că un consum optim de cafeau stimulează direct colonul și susține tranzitul intestinal, motiv pentru care poți simți nevoia de a merge la baie după ce ai băut o ceașcă de cafea.

Adăugarea uleiului de măsline la cafea poate provoca o reacție mai puternică deoarece uleiul de măsline poate ajuta la ameliorarea constipației, conform unui studiu din 2021 publicat în Journal of Pediatric Surgery. Deși proprietățile laxative ale uleiului de măsline sunt ușoare, nu ar trebui să vă surprindă că nevoia de a merge la baie crește atunci când este combinat cu cafea.

Specialiștii sunt de părere că acest amestec al uleiului de măsline cu cafeaua poate fi consumat fără nicio problemă. Cu toate acestea, încearcă să nu bei această băutură pe stomacul gol. S-ar putea să experimentezi disconfort la nivelul stomacului sau o nevoie mai rapidă de a merge la baie dacă sări peste micul dejun.

Așadar, adăugarea uleiului de măsline în cafea poate fi un remediu eficient pentru a trata constipația. Dar cum se face acest lucru? Este foarte simplu – pur și simplu adaugă o lingură de ulei de măsline în cafeaua de dimineața și amestecă bine.

Surse: eatingwell.com, self.com, medicalnewstoday.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being
Recomandări:
Cele mai bune ceaiuri naturale pentru suprimarea poftei de mâncare
Cele mai bune ceaiuri naturale pentru suprimarea poftei de mâncare
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei