Uleiul de măsline cu zeamă de lămâie, pe stomacul gol, regenerează ficatul și curăță colonul

  • Publicat:
  • Actualizat:

Uleiul de măsline cu zeamă de lămâie, consumat pe stomacul gol, la prima oră, poate avea beneficii miraculoase pentru sănătatea ficatului. Și nu doar atât! Combinația de ulei de măsline cu suc de lămâie este benefică și pentru persoanele care se confruntă deseori cu constipația sau lipsa de energie. Mai mult, este un remediu eficient care ajută la eliminarea toxinelor acumulate în colon. 

Iată ce se întâmplă în organismul tău dacă îți începi ziua cu o lingură de „aur lichid”, așa cum este numită această combinație miraculoasă.

Uleiul de măsline cu zeamă de lămâie revitalizează ficatul

Dacă îți începi dimineața cu o lingură de ulei de măsline amestecat cu 3 picături de zeamă de lămâie, vei scăpa de balonare, constipație, gust amar sau acru în gură, dureri de cap, stare de oboseală și picioare umflate. Toate aceste simptome pot indica supraîncărcarea ficatului cu grăsimi, afecțiune numită steatoză hepatică non-alcoolică.

De asemenea, această combinație facilitează eliminarea toxinelor acumulate în intestinul gros. Astfel, este redus riscul de polipi și cancer de colon.

Protecție pentru inimă, alinarea durerilor reumatice

Uleiul de măsline cu zeamă de lămâie consumat pe stomacul gol este considerat cel mai bun remediu pentru circulația sângelui și prevenirea depozitelor de colesterol pe vasele de sânge.

Bogat în acizi grași Omega 3, uleiul de măsline reduce nivelul de colesterol „rău” (LDL) și îl crește pe cel „bun” (HDL), oferind astfel protecție cardiovasculară.

Prin adaosul de suc de lămâie, organismul va primi o binemeritată doză de vitamina C, importantă atât pentru sănătatea inimii, cât și pentru susținerea imunității.

Persoanele care se trezesc cu dureri articulare sau reumatice puternice pot constata o ameliorare a acestei probleme dacă urmează o cură de câteva săptămâni cu ulei de măsline și zeamă pe lămâie consumat pe stomacul gol. Asta, deoarece combinația are efect antiinflamator și previne puseele de durere specifice artritei sau altor forme de reumatism.

Pentru a vă bucura de beneficiile acestui remediu, este important să îl consumați dimineața pe stomacul gol, înainte de a lua micul dejun. Picurați puțină zeamă de lămâie într-o lingură de ulei de măsline și înghițiți acest amestec numit de grecii antici „aurul lichid”, datorită proprietăților sale benefice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia