Sucul de aloe vera, bun pentru ameliorarea simptomelor colitei ulcerative

Sucul de aloe vera este în principiu produs de frunzele acestei plante și este folosit și ca un component de bază în numeroase laxative.
Sucul de aloe vera, bun pentru ameliorarea simptomelor colitei ulcerative
Sursa foto: Shutterstock

Când vine vorba de băuturi sănătoase și în tendinte, nu există niciun elixir mai bun decât sucul de aloe vera, iar asta datorită beneficiilor pe care le are: este ideal pentru scăderea în greutate, digestie și sprijină sistemul imunitar.

De-a lungul timpului, aloe vera s-a folosit atât local, cât și oral. Gelul de aloe vera care se regăsește în frunzele plantei aloe este de cele mai multe ori folosit pentru a trata arsurile, abraziunile, psoriazisul și alte afecțiuni de piele. Sucul de aloe este în principiu produs de frunzele acestei plante și este folosit și ca un component de bază în numeroase laxative încă din 2002, când FDA a decis să retragă produsele de pe rafturile farmaciilor din lipsa informațiilor privind siguranța acestora. Așadar, cu siguranță ai auzit multe lucruri bune despre aloe vera, dar cum este sucul de aloe sau apa de aloe vera? Așa cum numele sugerează, gelul este amestecat fie cu apă, fie cu suc de citrice.

Sucul de aloe vera: beneficii

Îmbunătățește hidratarea

Pe lângă faptul că atunci când bei apă cu aloe consumi în mare parte apă, adaugi și un plus de vitamina C și potasiu. Mulți dintre producătorii care vând suc de aloe vera sau apă cu aloe vera adaugă și zahăr pentru a-i îmbunătăți gustul, dar asta înseamnă și un conținut caloric crescut.

Îmbunătățește aspectul pielii

Dacă vrei să-ți îmbunătățești aspectul pielii, sucul de aloe vera oferă mult beneficii în acest sens. Cercetătorii au descoperit că sucul de aloe are un real impact: pe lângă vitamina C și potasiu, întâlim numeroși antioxidanți care ajută la protejarea pielii de radicalii liberi, dar și acid folic, care întărește sistemul imunitar.

Ameliorează simptomele de colită ulcerativă

Un studiu din 2004 din Marea Britanie arată că după câteva săptămâni în care participanții, care sufereau de colită ulcerativă activă, au consumat acest tip de suc de două ori pe zi, au observat îmbunătățiri în privința afecțiunilor comparativ cu cei care consumau doar apă plată.

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Simona Fătulescu: ce probleme pot ascunde durerile de genunchi