Soia, medicament pentru diabetici

Persoanele care au risc crescut de boli cardiace si diabet ar trebui sa-si includa in dieta zilnica cel putin un produs din soia.
  • Publicat:
Soia, medicament pentru diabetici
Soia, medicament pentru diabetici

Persoanele care au risc crescut de boli cardiace si diabet ar trebui sa-si includa in dieta zilnica cel putin un produs din soia. Iata sfatul oamenilor de stiinta de la Universitatea Massachusetts, Statele Unite, care au descoperit ca isoflavonele din componenta acestora reduc nivelul colesterolului si glucozei din sange, respectiv cresc toleranta organismului la glucoza in cazul diabeticilor.

Soia este unul dintre alimentele cele mai bogate in isoflavone, compusi bioactivi care au capacitatea de a provoca modificari genetice.

O dieta ce se bazeaza pe produsele obtinute din aceasta planta, spun cercetatorii, imbunatateste treptat sensibilitatea la insulina si reduce riscul de boli cardiovasculare. Mai mult decat atat, se pare ca soia actioneaza asupra organismului intr-o maniera similara medicamentelor antidiabet.

„Rezultatele studiului nostru sugereaza ca isoflavonele din soia exercita un efect anti-diabetic pentru ca tintecsc celulele grase si unele molecule care au un rol major in asimilarea glucozei si instalarea senzitivitatii la insulina”, explica oamenii de stiinta care sustin ca aceste descoperiri ii vor ajuta sa inteleaga mai bine aceste procese celulare si modul in care soia regleaza functia metabolica.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia