Sea moss, alga bună pentru imunitate

Sea moss, cunoscută și ca Irish sea moss, este o algă marină roșie care îmbunătățește sănătatea organismului și în special a pielii.
  • Publicat:
Sea moss, alga bună pentru imunitate
Sea moss, alga bună pentru imunitate

Ca multe alte superalimente, sea moss se clasează pe lista aceasta, în special datorită beneficiilor pentru sănătate. În plus, această algă este cunoscută și consumată de secole, iar în prezent o întâlnim chiar și în loțiuni pentru corp și măști faciale, pudre sau pastile.

Sea moss: ce este?

Sea moss, cunoscută și ca Irish sea moss, este o algă marină roșie care îmbunătățește sănătatea organismului și în special a pielii. Deși există puține dovezi științifice care să susțină beneficiile, experții sunt de părere că acest superaliment vine la pachet cu numeroase avantaje, iar asta pentru că este folosit de generații întregi în locuri precum Irlanda, Scoția, Jamaica, atât în preparate, cât și în medicină.

În aceste culturi, de cele mai multe ori sea moss se folosește pentru a ajuta menținerea sistemului imunitar și pentru a lupta împotriva răcelilor. Acest tip de algă crește pe stâncile de pe coasta Atlanticului, dar și în Europa și alte zone din Nordul Americii. Persoanele care consumă această algă preferă să o consume sub formă de gel, dar alte culturi o servesc ca băutură, fiartă cu apă și amestecată cu lapte, zahăr sau miere.

Beneficii

Beneficiile variază în funcție de modul în care este folosit: fie ca produs extern sau ingredient. Dacă îl ingerăm, atunci poate fi adăugat într-un smoothie dimineața, fiind ideal atât pentru tractul respirator, cât și cel digestiv. Are o textură groasă, similaă gelatinei și poate fi un remediu potrivit pentru iritații. De asemenea, poate fi dizolvat în apă, unde tinde să acționeze ca o fibră solubilă.

Sea moss este totodată și un prebiotic, fiind un tip de fibre esențiale pentru fertilizarea probioticelor, iar astfel sprijină digestia. Scăzută în calorii- 49/100grame, FDA susține că sea moss conține minerale precum acidul folic, esențial pentru sănătatea și dezvoltarea sarcinii, dar și iodină, importantă pentru dezvoltarea normală a țesutului mamar. De asemenea, iodina ajută glanda tiroidă să funcționeze corespunzător și să producă hormoni care reglează metabolismul, încurajează dezvoltarea oaselor și creierului în timpul sarcinii, pe lângă alte funcții importante, informează Institutul Național de Sănătate.

Pentru că este bogat în nutrienți esențiali pentru imunitate precum fier, magneziu, fosfor și zinc, sprijină sistemul imunitar și luptă împotriva simptomelor gripei și răcelii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”