Condimentul care îmbunătățește libidoul bărbaților și reduce colesterolul

Cercetătorii notează că schinduful este printre cele mai vechi în medicina tradițională chinezească și are numeroase beneficii susținute de studii.
  • Publicat:
Condimentul care îmbunătățește libidoul bărbaților și reduce colesterolul
Foto: shutterstock

Dacă te numeri printre persoanele interesate de remediile naturale, află că mulți aleg să folosească alimentele pe post de medicamente. Asta înseamnă că multe dintre ele au un impact pozitiv asupra sănătății datorită nutrienților pe care îi oferă. Pe lista acestor alimente se numără și schinduful, cunoscut și ca fânul grecesc.

Înainte de toate, ce este schinduful

Schinduful este originar din sudul Europei, vestul Asiei și partea mediteraneană, unde este cunoscut pentru gustul și mirosul similar siropului de arțar, fiind folosit atât în medicină, cât și în preparate. Un raport din 2017 publicat în Molecular Nutrition & Food Research face referire la acest condiment ca fiind „o plantă mică, dar cu beneficii uriașe” pentru prevenirea bolilor și sprijinirea stării de sănătate. Cercetătorii notează că aceste ierburi sunt printre cele mai vechi în medicina tradițională chinezească, cu studii clinice moderne care să sprijine toate beneficiile sale.

Schinduful: beneficii pentru sănătate

Schinduful oferă cantități limitate de nutrienți, dar vitaminele și mineralele sunt principlul motiv pentru care ar trebui să încerci acest ingredient.

Controlează diabetul

Un studiu recent arată că schinduful poate controla glicemia. Cercetătorii au descoperit că scade nivelul glucozei din sânge în cazul persoanelor cu diabet sau pre-diabet.

Reduce colesterolul

O altă dovadă științifică este capacitatea de a avea un impact pozitiv asupra colesterolului din sânge. Un studiu din 2020 arată că suplimentele cu schinduf reduc semnificativ colesterolul total, dar și colesterolul LDL (rău).

Ameliorează crampele menstruale

Schinduful poate fi un remediu ideal pentru crampele menstruale. Un studiu publicat în Journal of Reproduction & Fertility a privit în ansamblu impacul a 900mg de pudră de semințe de schinduf, sub formă de capsule, versus un tratament placebo pentru durerile menstruale. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că femeile care au consumat schinduf au experimentat o reducere a durerilor menstruale, dar și ameliorarea altor simptome precum stări de oboseală, dureri de cap, senzație de greață, vărsături sau lipsa energiei.

Schinduful, bun pentru sănătatea bărbaților

Schinduful joacă un rol important și în sănătatea bărbaților. Un studiu clinic din 2020 sugerează că extractul de schinduf poate crește nivelul total de testosteron. Un alt studiu mai vechi sugerează că acest ingredient are un efect pozitiv asupra libidoului în rândul a 60 de participanți cu vârste cuprinse între 25 și 52 de ani.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia