Sanatate curata cu fructele de merisor!

Vedete in special in regiunile nordice, fructele de merisor, alaturi de afine, sunt printre cele mai sanatoase fructe de padure. Sunt bogate in substante antiinfectioase, precum vitamina C, care le confera proprietati curative imbatabile.
  • Publicat:
Sanatate curata cu fructele de merisor!
Sanatate curata cu fructele de merisor!

Vedete in special in regiunile nordice, fructele de merisor, alaturi de afine, sunt printre cele mai sanatoase fructe de padure. Sunt bogate in substante antiinfectioase, precum vitamina C, care le confera proprietati curative imbatabile. Fie ca sunt consumate proaspete sau uscate, fructele de merisor sunt o mina de sanatate pe care nu ai voie sa o ocolesti.

Suc sau prajituri? Ei bine, sunt permise! Studiile au demonstrat ca merisorul duce la o reducere semnificativa a incidentei cistitelor bacteriene si ca extractul din fructe de merisor si consumul a minimum 2 litri de apa pe zi reduc cu pana la 60% riscul aparitiei diferitelor tipuri de litiaza renala.

3 pahare cu suc de merisor pe zi pot reduce nivelul de risc cardiac, datorita proprietatilor antioxidante ale fructului, care sporeste nivelul de HDL (colesterol bun). Foarte bogate in tanini (substante antibacteriene si antimicotice) si in flavonoide (substante cu efect antioxidant), frunzele si fructele merisorului sunt utile in tratarea tuturor formelor de infectii reno-urinare.

Flavonoidele si saponinele continute in frunzele si fructele de merisor au o puternica actiune diuretica, curatand rinichii de microlitiaza si fiind un bun ajutor pentru eliminarea calculilor, iar taninii au o puternica actiune antibacteriana la nivelul intestinului si, totodata, o actiune astringenta, care normalizeaza tranzitul intestinal.

Cu un continut important de proteine, provitamina A, vitaminele B1, B2 si C, saruri minerale si zaharuri, fructele uscate de merisor de la SanoVita pot fi consumate ca atare, dar si folosite la prajituri sau dulceturi. Pret 100 g: intre 4,54 lei si 5,19 lei.
 

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Protejeaza-ti inima cu alimente naturale!
Protejeaza-ti inima cu alimente naturale!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări:
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute
Cum calmezi natural durerile înfiorătoare produse de calculii renali
Cum calmezi natural durerile înfiorătoare produse de calculii renali