Rețetă de ceai pentru artrită, inflamații și dureri articulare

Iată o rețetă de ceai pentru artrită, inflamații și dureri articulare, excelentă chiar și pentru alergătorii de maratoane.
  • Publicat:
Rețetă de ceai pentru artrită, inflamații și dureri articulare
Foto: shutterstock

Suntem în sezonul gripei și răcelii, ceea ce ne face să acordăm atenție rețetelor care ne țin departe de inflamații, virusuri și dureri articulare. Dacă până acum eram interesați de supele care să ne țină la distanță de simptomele neplăcute ale răcelii, iată o rețetă de ceai pentru artrită, inflamații și dureri articulare, excelentă chiar și pentru alergătorii de maratoane.

Acest ceai are efecte benefice și reduce durerile, iar asta pentru că are la bază trei ingrediente puternice care ameliorează inflamația.

Cele trei ingrediente antiinflamatoare despre care vorbim sunt ghimbirul, turmericul și sucul de vișine. Turmericul și ghimbirul fac un duo excelent pentru combaterea durerilor, iar asta datorită compușilor antiinflamatori din turmeric, dar și datorită acțiunii terapeutice a ghimbirului asupra durerilor cronice, se arată într-un studiu publicat în 2021 în Pharmaceutics.

În plus, consumul de suc de vișine ajută la recuperarea din urma activității fizice și îmbunătățirea performanței, ceea ce-l face o alegere excelentă după antrenament.

Pentru acest ceai pentru artrită, inflamații și dureri articulare ai nevoie de:

  • 1 pliculeț de ceai verde sau negru (normal sau decaf)
  • 1/4 linguriță turmeric măcinat + un praf de piper negru
  • 1/4 linguriță ghimbir măcinat
  • 60ml suc de vișine

Mod de preparare:

Într-o cană cu apă fierbinte lasă la infuzat un pliculeț cu ceai verde sau negru timp de 3-5 minute. Mai apoi, amestecă turmericul măcinat cu ghimbirul măcinat, piperul negru și sucul de vișine.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Joy Bauer (@joybauer)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia