Cel mai bun supliment pentru creșterea părului

  • Publicat:
Cel mai bun supliment pentru creșterea părului
Foto: Shutterstock

Cel mai bun supliment pentru creșterea părului se află, de cele mai multe ori, în… farfurie. Dacă avem o dietă corectă, din care nu lipsesc vitamine și minerale esențiale, părul nostru este rezistent, strălucitor și crește într-un ritm normal. Pe de altă parte, alimentația dezechilibrată contribuie la slăbirea rezistenței părului, căderea acestuia și lipsa de vitalitate.

Zincul, cel mai bun supliment pentru creșterea părului

Dacă analizele de sânge relevă carențe de vitamine sau minerale, medicul îți poate recomanda să iei pentru o perioadă anumite suplimente. Un astfel de exemplu este zincul, considerat cel mai bun supliment pentru creșterea părului.

Acest mineral este important și pentru imunitate, ajută la regenerarea celulară și la vindecarea rănilor.

Potrivit experților, persoanele care se confruntă cu alopecie au adesea niveluri extrem de scăzute în zinc. Unele studii arată că administrarea zilnică a cel mult 50 de miligrame de zinc ajută la regenerarea părului și previne căderea acestuia.

O altă cercetare a arătat că femeile cu ovare polichistice care iau suplimente cu zinc raportează o îmbunătățire a aspectului părului. În cazul sindromului ovarelor polichistice, un simptom des întâlnit este căderea excesivă a părului.

Ce reacții adverse poate avea zincul în exces

Cu toate acestea, e important să nu faceți abuz de suplimentele cu zinc! Cereți întotdeauna sfatul medicului și respectați doza și modul de administrare recomandat. Excesul de zinc poate duce la blocarea absorbției cuprului sau fierului în sânge, crescând astfel susceptibilitatea la infecții și anemie.

De asemenea, prea mult zinc poate cauza reacții adverse precum: greață, vărsături, diaree, amețeală, dureri de cap și lipsa poftei de mâncare.

Persoanele fără probleme de sănătate trebuie să aibă un aport zilnic de zinc de 8-12 miligrame. Acest mineral poate fi obținut cu ușurință din alimentație, consumând stridii, carne de vită, cereale fortificate, fulgi de ovăz, semințe de dovleac.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia