Remedii naturale pentru nasul înfundat

Atunci când răceala îşi face de cap, mucoasa nazală se irită, se inflamează şi secretă mai mult lichid care, în timp, duce la înfundarea nasului. Dacă te numeri printre cele care preferă remediile naturale, iată ce îţi recomandăm.
  • Publicat:
Remedii naturale pentru nasul înfundat

Atunci când răceala îşi face de cap, mucoasa nazală se irită, se inflamează şi secretă mai mult lichid care, în timp, duce la înfundarea nasului.

Dacă te numeri printre cele care preferă remediile naturale, iată ce îţi recomandăm.

 

Inhalaţii cu ulei esenţiale de mentă sau eucalipt

Este de preferat să alegi această procedură seara, înainte de culcare pentru că menta şi eucaliptul ajută la decongestionarea căilor nazale şi vei putea dormi liniştită.
Fierbe doi litri de apă şi pune 5-6 picături de ulei esenţial de mentă sau eucalipt. Acoperă-ţi capul cu un prosop şi stai cât de mult rezişti deasupra vasului. De asemenea, poţi pune o picătură sau două de ulei de mentă sau eucalipt pe o dischetă demachiantă şi ţine-o aprope de nas în timp ce inspiri. 

Apelează la condimente

Rădăcina prospătă de ghimbir şi scorţişoara au proprietăţi antiinflamatoare şi, pe lângă faptul că desfundă nasul, alungă şi răceala. Bea un pahar cu apă caldă în care ai turnat ghimbir proaspăt ras, iar pentru rezultate şi mai bune, amestecă-l cu lămâie şi miere. În plus, să nu uităm şi de minunile pe care le face hreanul. Consumă o linguriţă de hrean ras cu suc de lămâie înainte de masă cu o oră.

Spălături nazale şi picături

– Fă spălături nazale cu ser fiziologic sau apă cu sare şi bicarbonat de sodiu.
Pune câteva picături din această soluţie, pe rând, în fiecare nară. Inspiră profund şi, apoi, suflă nasul uşor.

– Poţi fierbe o cană cu apă, o laşi până a devenit călduţă, adăug apoi o jumătate de linguriţă de sare de mare şi puţin bicarbonat. Pune câte o picătură din această soluţie în fiecare nară.

– Pentru a putea respira bine stoarce o lămâie şi cu o pipetă toarnă câte două picături de zeamă în fiecare nară.

De consumat

Ceaiurile calde din plante, supele de legume şi pui sunt, de asemenea, de mare efect. Pentru a le potenţa efectele adaugă ghimbir, usturoi şi piper negru.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Cristea
Raluca Cristea este jurnalist şi redactor al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, având drept domenii de interes pe care le acoperă sănătatea, frumuseţea şi medicina naturistă. Raluca Cristea realizează materiale de interes pentru publicul larg având drept surse specialişti de top ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”